Thailands skönaste hotell

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Six Senses
Bild: Sivalai Resort
Bild: Koh Jum Lodge
För dig som söker något mer, ett lite snyggare, lite skönare eller lyxigare boende så finns det hotell som har mer. Här är Thailands fem skönaste hotell, både lyxiga designhotell och landets bästa bungalowhäng.

1. Six Senses Spa, Hua Hin

Här bor du i lyxiga dubbelrum eller deluxerum, alternativt riktigt exklusvit med egen terass och pool. Här finns alla faciliteter och två riktigt bra restauranger. Egen vinkällare med en samling av toppklassiga viner. Charmigt och drömlikt uppbyggt med stengångar och lummiga palmträdgårdar.

Läs mer och boka här.

2. Layana Resort, Koh Lanta

Underbart lyxspa som ligger mitt på en vacker sandstrand. Det är barnfritt med en åldersgräns på 18 år, så här slipper du skrik, bråk och ljumna barnpooler. Tvärtom finns här ett vackert poolområde med saltvattenbassänger och jacuzzi. På hotellet finns bland annat bibliotek och dykcenter. Du bor i rum i små villor med fyra rum vardera, som är placerade runtom i en lummig trädgård.

Läs mer och boka här.

3. Sivalai Resort, Koh Mook

Upplev totalt lugn. Sivalai Resort består av bungalows och villor som ligger direkt på stranden, vackert beläget vid vattnet. Här finns ett bra poolområde och bra service. Om rastlösheten ändå tar vid lånar hotellet ut cyklar. Det är cirka 1,2 kilometer från samhället med några restauranger och en mataffär.

Läs mer och boka här.

4. Koh Jum Lodge, Koh Jum

Bo mitt i tropisk grönska på stranden. Här råder en avslappnad
stämning. Det finns ett litet poolområde med solstolar, strandbar och lobbylounge med litet bibliotek, bar och restaurang med bländande utsikt över havet.

Läs mer och boka här.

5. Hotell Indigo Pearl, Nai Yang

Vid stranden hittar du ett hotell utöver det vanliga. Indigo Pearl är ett designhotell, skapat där en tenngruva nyligen låg. Här hittar du inredningsdetaljer som anspelar på gruvan och romantisk asiatisk lyx med kakelmosaik och flödande indigoblå tyger. Här finns tre pooler, ett härligt spa och toppklassig mat. Indigo Pearl har fått utmärkelsen “Asiens ledande designhotell år 2010” vid The World Travel Awards, framröstat av gäster och branschfolk.

Läs mer och boka här.

Ta en go charter till Thailand


Hitta billiga resor till Thailand här.

Sista minuten

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26