Thailands bästa ö

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: jomi, medlem sedan 2006
Foto: lantalover, medlem sedan 2006
Foto: lantalover, medlem sedan 2006
Öarna i Thailand är många, och alla har vi vår favorit. Men allra bäst är Koh Samui, om Reseguidens medlemmar får välja.

I nyhetsbrevet vecka 38 frågade vi vilken ö som är bäst i Thailand. Koh Samui vann med en procentenhet över förra årets vinnare Koh Chang! Samui är en uppstickare i år då den tidigare år inte nått topp-5. Den har dock tidigare nått en bra placering på det stora amerikanska resemagasinet Condé Nasts listplacering över världens bästa öar.

Koh Samui

Ligger på östkustsidan och är Thailands näst största ö, en 25 kilometer lång tropisk oas med smekande stränder, kantad av kokospalmer. Ön kallas kokosnötsön på grund av alla sina kokospalmer och kokosnötter. Flera researrangörer kör charter hit. Det går också att boka flyg direkt till Samui med mellanlandning i Bangkok.

Största stad: Nathon.
Antal invånare: Drygt 50 000 personer.
Att göra: Sola och bada på någon av de fina stränderna. De populäraste stränderna är Chaweng, Lamai, Bo Phut, Big Buddha och Mae Nam. Åk på utflykt och se den 24 meter höga guldbuddhan vid Koh Faan, kolla på en ormfarm eller titta på aporna som samlar kokosnötter.

Vanligt är att kombinera resan till Samui med ett besök på kringliggande öarna Koh Phangan och Koh Tao – känd för sin dykning och fina snorkling.


Var ska jag bo och var finns bra restauranger?


Medlemmen Cajsawarg tipsar om en bra restaurang:

"Krua Bophut - en mysig thai restaurang med kanonläge precis vid havet, fantastiskt god thaimat till bra priser och utmärkt service! Vi var där tre gånger i förra veckan och avnjöt middagar under bar himmel ett tiotal meter från havet medan vågorna brusade och med sand under fötterna.

Det kan vara idé att boka bord om man vill sitta närmast havet och äta men även terassen och inomhus är mysigt. Deras vårrullar och tempura på räkor är de bästa vi har ätit!

Restaurangen ligger i den västra delen av Fisherman's Village, Bophut, och är väl värd ett besök eller två!

Fler tips från våra medlemmar!
Kika i forumet här.

Hitta ditt boende


Mer charter i Thailand


Hitta billiga resor till Thailand här.

Flyg från din stad

Hittar du inte vad du söker? Sök fler flyg här.

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26