Thailands 5 bästa öar

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: ullen, medlem sedan 2006
Foto: ullen, medlem sedan 2006
Foto: anchen, medlem sedan 2006
Öarna är många men det finns de som är populärare än andra. Här är de goaste, de skönaste, helt enkelt de bästa Thaiöarna när svenskarna får välja.

Vilken är din favoritö i Thailand? Det frågade vi er läsare i vår enkät Resometern i ett nyhetsbrev tidigare i höstas. Så här svarade ni:

Thailands öar Topp 5

1. Koh Samui
2. Koh Chang
3. Koh Lanta
4. Koh Phuket
5. Koh Phi Phi

Öarna skiljer sig åt och lockar olika typer av resenärer. Det var väldigt jämnt mellan vinnaren och tvåan. Andrapristagaren Koh Chang har vunnit två år i rad innan.

Koh Samui är Thailands näststörsta ö och kallas kokosnötsön för sina många kokospalmer. Den ligger på östkusten och det är vanligt att kombinera resan till Samui med ett besök på kringliggande öarna Koh Phangan och Koh Tao. Den senare är känd för sina fina dykspots och bra snorkling.

Medlemmen Nioma har varit på flera av öarna, bland annat både guld-och silvermedaljören, Koh Samui och Koh Chang. Det här är hennes bästa tips därifrån:

Koh Chang: Kai Bae beach där hittar ni den svenskägda restaurangen Kharma som har god mat och Veronika som äger den är trevlig och hjälpsam.

Koh Samui: Maenam, där hittar ni Twins restaurant. De är mycket gästvänliga och har god mat. De kan även hjälpa till med att hyra hus med pool för 6000-9000 bath per månad. Besök även det vackra hotellet Santaburi. Det är jättedyrt att bo där men man är välkommen att komma och titta, äta, dricka eller vara med på någon av deras aktiviteter. Mae mai Home har stora fina bungalows från 700 bath. De har väldigt trevlig personal. Kontakta dem på maemaihome@yahoo.com

Läs hela hennes blogginlägg.

Koh Lanta – ett tropiskt paradis

Koh Lanta är känt för sin vackra natur. Stranden Klong Dao är populär bland barnfamiljer eftersom den är långgrund, och Long Beach, omgiven av tropisk skog, lockar ungdomar som vill ha ett enklare och biligare boende.

Koh Phuket är den mest exploaterade ön. Men trots att det är väldigt många turister i Phuket är det fortfarande många svenskars favorit. Orsaken är enkel – här hittar du allt. Spa, shopping, bra restauranger, träningsmöjligheter, schysta hotell, bra utflyktsmöjligheter och närhet till kulturella sevärdheter.

Läs vår artikel om medlemmarnas tips i Phuket.

Koh Phi Phi är ön som är tagen ur en skimrande dröm om paradisstränder och glittrande turkosblått vatten. Såhär skriver medlemmen Milibos om sin upplevelse av Maya Beach (där man också spelade in filmen “The Beach” med Leonardo di Caprio):

“Maya Bay är vykortsvyernas vy och paradisdrömmarnas drömställe. Det är så vackert att man faktiskt inte riktigt tror på sin kamera när man kikar på bilderna i efterhand.Vattnet är så där mystisk blågrönt och ser liksom silkeslent ut. Stranden är så vit och ren att man får en barnslig längtan av att lägga sig ned och rulla runt i sanden. Det lustigaste är ändå att all denna vackerhet är svår att koncentrera sig en längre stund på tack vare den magiska inramningen av höga klippor och tropisk djungel.”

Läs hela hennes blogginlägg som sin Thailandsvistelse.

Massa sköna charterpaket till Thailand


Hitta billiga resor till Thailand här.

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26