Thailand till lågpris

Maria
Medlem sedan 2007

Vad sägs om en vecka med vita stränder och svalkande vågor? Palmvyn kan bli din för endast några tusenlappar. Men passa på att åka iväg innan priserna stiger igen.

– Folk har fortfarande fokus på Medelhavet. De låga priserna till Thailand kommer nog att hålla i sig i september, men vid månadsskiftet och runt mitten av oktober är säsongen vid Medelhavet slut. Då kommer priserna att stiga snabbt, säger Roy Ismael på Reseguiden.

– Om man väljer destinationer som inte står i fokus för allmänheten, så kan man göra riktiga fynd och dessutom få en helt annan upplevelse på plats än om man åker i brinnande högsäsong. Naturligtvis finns det orsaker till att det är lågsäsong, men om man kan leva med dessa så kan det finnas mycket semester för pengarna att hämta, fortsätter han.

Billigt boende

Thailand har fortfarande lågsäsong nu. Det innebär bland annat låga flygpriser och enastående boendepriser. Du slipper trängas med andra turister på stranden och du kan välja och vraka bland hotell och utflykter.

– Att resa under lågsäsong innebär ofta många fördelar på plats, säger Roy Ismael. Bland annat medför det ofta en betydligt högre servicegrad än vad du kan förvänta dig under vintern.

Undvik regnet

Även om vädret kan vara ostadigt i Thailand under lågsäsong är det oftast begränsat till vissa delar av dagen.
– Kolla in södra Thailands östkust, här börjar inte den regniga perioden förrän in på hösten. Här finns populära öar som Ko Samui, Ko Phangan och Ko Tao, säger Roy Ismael på Reseguiden.


Sistaminuten

Flyg

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26