Thailand på egen hand

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: famlofquist, medlem sedan 2006
Foto: fiee, medlem sedan 2008
Du behöver inte vara någon globetrotter för att klara av att resa på egen hand i Thailand. Dessutom får du både frihet och flexibilitet.

Att resa på egen hand är en enkel match – men det finns oerhört mycket att välja på. Vi guidar dig rätt.

Att ta sig till Thailand

Du kan välja mellan både reguljärflyg eller charterflyg. Det bästa är att söka och jämföra lite olika varianter. När vi gör en sökning som avser två veckor i mitten av februari börjar priserna på 7400 kronor för både reguljärflyg och charterflygstol, på sträckan Stockholm - Bangkok. Sista minuten-priserna med hotell startar just nu på 6798 kronor.
Priserna är hämtade den 13 januari.

Utgångspunkt Bangkok

Den bästa utgångspunkten för resor på egen hand är Bangkok. Hit kan du ofta hitta billiga biljetter och det är lätt att ta sig vidare ut i landet med tåg, buss eller flyg.

Åk med tåg eller buss
Ta dig till järnvägsstationen Hualampong Railway Station, busstationen eller Khao San Road där långfärdsbussar också avgår. På tåget bokar du med fördel en sovkupé.

Exempel: Du har landat i Bangkok och vill ta dig till Krabi. Du hoppar på kvällståget söderut och anländer till knutpunkten Surat Thani på morgonen, elva timmar senare. Där hoppar du på bussen som ska ta dig de sista två timmarna mot Krabi och hela resan kostar ungefär 250 svenska kronor.

Flyg inrikes
Om du inte vill spendera natten på ett tåg finns självklart möjligheten att ta flyget från Bangkok. En flygning med lågprisbolaget Air Asia på sträckan Bangkok till Krabi kan kosta från cirka 390 kronor.

Budget

Det är svårt att säga hur stor dagsbudget som behövs. Du kan komma riktigt billigt undan om du bor i enklare bungalows eller på hostel och äter mycket street-food och liknande. Om du å andra sidan vill leva kungligt och unna dig lyx så det är också väldigt fördelaktigt här. Tänk på att de populära turistorterna generellt har en högre prisnivå.


Några prisexempel:
Enkel måltid på gatan 10 kronor
En enkel thai middag 20 kronor
Öl 15 kronor
Boende kostar allt från 50 kronor och uppåt och beror på läge, standard och säsong.

När ska jag åka?

Vädret varierar lite från vart i landet du vill åka men den bästa perioden är generellt från november-maj. Vill du spara pengar kan du boka in en resa i lågsäsong men då får du räkna med ostabilare väder och eventuellt regn.

Läs fler artiklar om Thailand här
Diskutera Thailand på Reseguiden.se
<a href="http://www.reseguiden.se/resor/thailand/th">Sök och jämför priser på Reseguiden.se</a>Planera resan på egen hand

Sök och jämför priser
Prata med andra som besökt Thailand
Planera en rutt efter önskemål, tid och budget.
Boka någon natts boende hemifrån. Skönt att ha när man kommer ner.

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26