Thailand - något för alla

Marlene
Medlem sedan 2006, besökt 13 länder

Foto: tretjak, medlem sedan 2007
Foto: marie1, medlem sedan 2007
Vill du leva lyxliv eller spara slantarna så långt det går? Thailand är platsen både för den som vill spendera pengar och den som vill ha en budgetresa, även om de de lyxiga alternativen fortfarande är prisvärda med svenska mått mätt. Här är 15 tips inför din Thailandsresa.

Budget

Boende: Om du inte har högra krav på standard kan du kan hitta boende för så lite som dryga femtiolappen. Det finns gott om vandrarhem och små hotell som kan erbjuda en billig bädd.
Mer info: Hitta ditt boende på Reseguiden

Mat: Nudlar och pannkakor med en läsk till från ett gatustånd. Stånden är en vanlig syn i Thailand och maten är både god och prisvärd. Normalpris brukar vara 4-10 kronor.
Mer info: Läs RG:s medlem Legustas prisguide för Thailand

Shopping: Marknader är alltid en bra plats för den som vill fynda. På Karon Beachs marknad är kläder och prylar så billigt att du nästan inte behöver pruta.
Mer info: Spännande marknader i Thailand

Upplevelse: Hyr en havskajak och paddla ut till en ö på jakt efter din alldeles egna strand. Priserna varierar beroende på var du befinner dig, men räkna med 30-100 kronor.
Mer info: Läs mer om att paddla havskajak på GoNomad

Nattligt nöje: Gillar du kampsport? Gå på thaiboxning, ett kul och ofta gratis sätt att tillbringa kvällen. Pacifisten festar loss på Full Moon party i Phangan, ett roligt gratisnöje.
Mer info: Full Moon Partys hemsida

Mellan

Boende: För cirka 100-200 kronor kan du och ditt resesällskap dela ett dubbelrum på ett fyrstjärnigt hotell. Boka antingen hemifrån över nätet eller vänta tills du kommer dit.
Mer info: Hitta ditt boende på Reseguiden

Mat: Gör som thailändarna och käka thaimat på en schyst lokal restaurang. Även västerländsk mat som pizza finns att beställa på många restauranger.
Mer info: Bra tips får du i tråden “”Fickpengar, Thailand"

Shopping: På köpcentrumet MBK i Bangkok, finns det en massa butiker i olika prisklasser.
Mer info: MBK Centers hemsida

Upplevelse: Unna dig en spadag, i Thailand håller spaanläggningarna hög service till bra priser
Mer info: Läs om medlemmen Veikens spaupplevelser

Nattligt nöje: Besök någon av de många klubbarna, avnjut goda drinkar och dansa bort natten. Du kan även gå på cabaret eller någon annan underhållande show. I Thailand är gogoshower i olika former utbrett, kolla därför innan vilken slags show du ska gå på så du inte hamnar fel.
Mer info: Discovery Thailands sida om RCA, nöjesområdet i Bangkok

Lyx

Boende: Four Seasons Hotel erbjuder femstjärnig lyx i hjärtat av Bangkok från cirka 2000 kronor per natt.
Mer info: Four Seasons hemsida

Mat: Lyxa till det genom att unna dig en femrätters med vin. Välj gärna skaldjur som kostar en bråkdel av vad du skulle betalt i Sverige. Dinera på vitlöksmarinerad hummer på en fin restaurang nära vattnet eller besök Crystal Grill i Baiyoke, Thailands högsta byggnad. Varmrätter från 100 kronor, och då ingår även inträde till observationsdäcket på 84:e våningen.
Mer info: Baiyoke Hotels hemsida

Shopping: Unna dig skräddarsydda kläder. Gå till ett skrädderi och låt dem sy upp exakt de kläder du önskar dig. Ett billigt nöje som ger dig mycket lyx för pengarna.
Mer info: Få tips i RG:s forum om skräddare i Thailand

Upplevelse: Hyr en egen speedboat med förare över dagen. Besök de öar du vill se, slappa på stranden eller på båten. En heldag kostar cirka 2500-4000 kronor. Boka på nätet eller hitta en lämplig aktör på plats.
Mer info: Phuket Travel erbjuder olika speedboatturer

Nattligt nöje: Bangkok Opera, den enda operan i Thailand, erbjuder klassiska uppsättningar som Aida och Trollflöjten för cirka 200-500 kronor.
Mer info: Bangkok Operas hemsida

Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“261” always=“1” compact=“1”}}Flyg till ThailandHotell i Thailand **Hotell i Thailand ***Hotell i Thailand *****

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26