Thailand i sommar

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Foto: marie1, medlem sedan 2007
Hittills har vädret i juli inte varit särskilt kul för hugade badare och stränder med värme lockar starkt. Detta ger en intensiv huggsexa efter solresor till Grekland, Turkiet och andra vanliga medelhavsdestinationer med prisnivåer som kanske inte är de mest förmånliga. Men om du har ett öppet sinne och inte är rädd att sticka ut, så finns det andra resmål att kasta ett girigt getöga på...

Om man väljer destinationer som inte står i fokus för allmänheten, så kan man göra riktiga fynd och dessutom få en helt annan upplevelse på platsen än om man åker i brinnande högsäsong. Naturligtvis finns det orsaker till att det är lågsäsong, men om man kan leva med dessa så kan det finnas mycket semester för pengarna att hämta.

Ett exempel är att ta en sommarresa till Sydostasien. Charterarrangörerna lyser med sin frånvaro, men du kan själv fixa det mesta via nätet eller en resebyrå.

Bo billigt på lyxiga hotell

Thailand erbjuder under sommaren hyfsade flygpriser och enastående boendepriser. Du slipper trängseln med andra bleknissar och kan välja och vraka bland sköna hotell och turer. Dessutom medför det ofta en betydligt högre servicegrad än vad du kan förvänta dig under vintern.

Nackdelen då? Tja, det regnar betydligt mer under perioden… Men det är oftast begränsat till vissa delar av dagen. Det skiljer sig dock åt beroende på vart i landet man man väljer att åka.

Kolla in södra Thailands östkust

I norra delarna är det monsunperiod mellan maj till november, där den sydvästliga monsunen ger kraftiga regn.

I södra delarna av Thailand skiljer sig vädret åt mellan väst- och östkust. Den västra delen har monsunregn och ibland rejäla stormar mellan april och november. Östra delarna har däremot sin regniga period under september - december.

Med andra ord så kan det vara en god idé att så här under sommaren sikta in sig på den sydöstra delen av landet med öar som Ko Samui, Ko Phangan och Ko Tao.

Skulle det ändå regna när du kommer dit, så skyll inte på mig. Skyll på statistiken, El Niño eller miljöpåverkan…

Flyg till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26