– Thailand har blivit vårt favoritland!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: famlofquist, medlem sedan 2006
Att backpacka har blivit en självklarhet för familjen Löfquist och de föll pladask för Thailand redan 2006. Efter att redan ha återvänt en gång är det snart dags igen. Här tipsar de om vad man ska tänka på för att hålla både vuxna och barn nöjda under resan.

Soliga Thailand har blivit ett återkommande inslag i familjens semesterplaner och Koh Lipe och dess övärld har blivit en riktig favorit. Familjen Löfquist tycker att det känns självklart att backpacka och att åka med klassisk resväska och bo på ett och samma hotell känns fjärran.

– När man reser runt så blir det många semestrar i en, och man lär känna landet och människorna på ett helt nytt sätt. Våra killar William och Gustav har verkligen lärt sig mycket och fått perspektiv på hur människor har det i världen. Mycket av det vi fått uppleva har de stor glädje av i sin vardag och i skolan, berättar mamma Cecilia.

7 tips till backpackers med barn

1.Tänk efter vad ni behöver.
Fundera över vilka krav ni har och hur ni vill ha det när ni reser, gällande toalett, dusch, kyl och så vidare?

2. Stressa inte!
Sänk ambitionsnivån, ni måste inte hinna med allt! Ta inte för många ställen första gången, det är viktigt att landa ordentligt och njuta. Annars packar man bara upp och ner hela tiden!

3. Välj rätt flygtider.
Välj gärna flygtider så att ni kan transportera er under de timmar som barnen sover, iallafall på de långa flighterna.

4. Lägg pengar på snabba transporter.
Det är speedbåtar eller katamaraner som gäller för oss. Vi lägger lite ofta lite extra pengar på är att förflytta oss smidigt och snabbt! Det gäller oavsett om det är ö-luff i Thailand eller Grekland. Vi tycker att det är värt varenda krona att komma fram snabbt!

5. Packa ner roliga tidsfördriv!
Ladda upp med fickspel, kortlek och pyssel.

6. Investera i sånt ni behöver.
Satsa på att köpa bra solskydd och annat man kan behöva. Vi har investerat i bra ryggsäckar, soltröjor, neoprenskor och cyklop.

7. Njut!
Viktigast av allt – njut av resan och möjligheten att få uppleva den med barnen. En resa är något av det mest fantastiska man kan ge både sig själv och barnen.


Snorkling på Koh Lipes grannöar

Utdrag ur familjens resblogg 16 december 2008:
Nästa ö vi stannade vid hade suverän snorkling och den heter Koh Hin Ngam. Här hittade William ett stort snäckskal som vi ska försöka få med oss hem. Efter det åkte vi till en av de större grannöarna som heter Koh Rawi. Där var det så fint! Lite Robinson faktiskt, men med lite fler människor.
Läs hela blogginlägget här.

Nyfiken på Thailand? Läs mer här.


Hitta ditt flyg till Thailand
Hitta hotell i Thailand
Sista minuten till ThailandKika gärna in bland Famlofquists resealbum.

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26