– Thailand är min absoluta favorit!

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Foto: muangthai, medlem sedan 2006
Foto: muangthai, medlem sedan 2006
Thailand har lyckats charma oss svenskar rejält med dess gästvänlighet, goda mat och underbara väder. Reseguidens medlem Siam har hunnit med hela elva besök och det tolfte ligger redan i knutarna.

Jens, eller Siam som han heter på Reseguiden, reser till Thailand så fort plånboken tillåter. Första besöket ägde rum 1999 och landet har sedan dess blivit det absoluta favoritresmålet. Här berättar han om kärleken till landet och platser han brinner lite extra för.

Thailand – ett framtida hem

– Varför jag gillar Thailand så mycket beror bland annat på det sköna klimatet och maten. För en billig penning kan man riktigt frossa i den färska frukten som annanas, papaya, mango med mera, berättar Jens.

– Det thailändska folkets vänlighet och att det över huvud taget är billigt att leva i landet påverkar naturligtvis också. Att jag dessutom har släktingar att hälsa på i landet gör det naturligtvis ännu trevligare att besöka Thailand. Att flytta dit finns definitivt i planerna, men det får nog vänta tills ålderns höst, fortsätter Jens.

Guldkorn att rekommendera i Bangkok

Jens listar Railay West, Koh Phi Phi och Similan Island som några av de finaste ställena i Thailand, men påpekar att även Bangkok med sitt tempo har sina guldkorn. I början av 2000 bodde Jens sex månader i Bangkok och hann då hitta många omtyckta platser.

– En favorit hos mig och många Bangkokbor är Chatuchak Weekend Market, vars 15000 små butiker har helgöppet mellan 08:00 - 18:00. En av Bangkoks äldsta nattmarknader är Saphan Phut Night Market. Här kan du fynda skor, musik och kläder och smaka på nygrillade gräshoppor, säger Jens.

– Vill du kombinera tempelbesök med skön massage ska du besöka Wat Pho med dess 40 meter långa guldbuddha och den massageskola som finns på området. Ett annat måste är att gå in på de turistglesa bakgatorna och köpa mat från något av de många “små hålen i väggen”, fortsätter Jens.

– Är det extremt varmt kan jag rekommendera att ta en svalkande tur med longtailbåt i kanalerna på västra sidan av floden Chao Phraya. Utgå från kajen vid Shangri-La Hotel i Silomområdet, tillägger Jens.

Han poängterar att man inte hinner med att se allt på ett kortare besök, så det gäller att återkomma flera gånger och upptäcka egna favoriter.

Pärlor bland öarna och runt Phuket

Många charter- och förstagångsresenärer hamnar ofta i Phuket, som inte sällan förknippas med massturism och överexploatering. Enligt Jens kan du dock fortfarande upptäcka nya spännande ställen.

– Även i Phuket finns platser som inte så många besöker. En av dessa pärlor är Ya Nui Beach, vilken är Phukets sydligaste strand och är belägen nära Promthep Cape. Laem Sing Beach ligger norr om Kamala Beach och är även den en favorit, säger Jens.

– Andra ställen jag kan rekommendera är Koh Tao, en ö norr om Koh Samui, samt Koh Kradan som är en ö söder om Koh Lanta. De är inte okända, men inte lika exploaterade som Phuket eller Koh Lanta, avslutar Jens.

Charterresor till Thailand


Hitta mer om Thailand här.

Flyg till Thailand

Hotell i Thailand från 3 stjärnor

Sista minuten till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26