Teneriffa – charterdestinationen nummer ett

Travelfun
Medlem sedan 2006, besökt 28 länder

Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Drömmer du om en veckas flykt från kalla vinter Sverige? En riktig charterresa med mestadels sol, bad och god mat? Då är Teneriffa det ultimata alternativet. Reseguidens medlem Kristin, alias Travelfun, guidar till sitt Teneriffa.

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, har en häpnadsväckande natur och en spännande historia. Ön ligger i fyra klimatzoner och har sitt alldeles egna Pompeji.

Hyr bil och upptäck Teide på egen hand

Teneriffa har fyra olika klimatzoner och en otroligt varierad och vacker natur. Det bästa sättet att upptäcka Teneriffa är genom att ge sig ut på egen hand med hyrbil. Längs de slingriga vägarna genom det bergiga landskapet tar man sig till vulkanen Teide på cirka en timme. Stanna längs vägen och fota vulkanöns fantastiska vyer och färger. Andas in doften från pinjeskogen och se det lavaformade ”månlandskapet”. Väl framme i nationalparken och Teide finns gott om parkeringar vid linbanan. För att motverka den ”snabba” höjdskillnaden med linbanan är det bra att dricka mycket vatten så man inte blir höjdsjuk då luften är mycket tunn. Teide ligger 3718 meter över havet och med linbanan kommer du upp till 3555 meters höjd. Det kan vara minusgrader på toppen så även om den vackra utsikten värmer kan det vara bra med varma kläder.

Sol och bad

Teneriffas sydligare delar är de mest solsäkra. I Playa de las Americas och Los Christianos finns det ett stort utbud av lyxiga och familjära charterhotell att välja mellan. Vill man tillbringa semestern på solstolen har man hittat rätt. Här finns ett stort utbud av stränder och vattnet är varmt året runt och svalkar lagom innan man dyker in i pocketboken igen. Här finns också så många olika vattenaktiviteter att man kan testa en ny varje dag. Vill man variera sanden mellan tårna är det bara att hoppa i flip-flopsen och strosa längs med shoppinggatorna eller varför inte äta lite spanska tapas. I Playa de las Americas hittar man både ”röj till klockan fem” och en lugn och avkopplande barnfamiljssemester- så välj själv.

Nöjesparker

I Playa de las Amerikas ligger Europas största vattenpark. Namnet, Siam Park, avslöjar att parken är inspirerad av Thailand och hela parken är uppbyggd enligt detta tema. En annan bra park är Loro Parque som ligger i Puerto de la Cruz och här finns bland annat vita tigrar, gorillor, delfiner, sjölejon, och späckhuggare som man kan få se liveshower med vid olika klockslag.

Teneriffas Pompeji

Garachico ligger på Teneriffas nordvästra kust och var Teneriffas största hamn till i början av 1700-talet. Då begravdes större delen av staden i ett vulkanutbrott. En del har återskapats som kyrkan Sankta Ana och den utgrävda stadsporten, men staden i dag är främst byggd ovanpå lavan. Här kan man tillbringa semestern boende på ett 1700-talspalats. I Garachico finns det också naturliga havsbassänger att bada i mellan lavastenen. Ett naturligt upplevelsebad man inte hittar vart som helst.

Så tar du dig hit

Samtliga stora charterbolag, det vill säga Fritidsresor, Ving, Apollo och Solresor, flyger direktcharter hit från flera orter i landet. Flygtiden varierar beroende på avreseort men ligger på cirka 6 timmar.


Klicka här för billiga hyrbilar.

Klicka här för att boka din resa till Teneriffa.


Charter till Teneriffa

Om Teneriffa Kanarieöarna, Spanien

Teneriffa är den största och mest välbesökta av Kanarieöarna. Ön erbjuder strandliv året om och fina naturupplevelser, speciellt uppe bland bergen. Populäraste turistorterna är Santa Cruz, Los Christianos och Playa Paraiso på sydkusten.
Natur
Golf
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
6tim
Flygtid från Stockholm