Tågchartern ökar stort

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Nicholas Pitt
Bild: Fritidsresor
Bild: Fredrik Hjerling
Tågcharter är ett smart och smidigt sätt att ta sig till bland annat norra Italien, Kroatien och Slovenien i sommar. Istället för att färdas ovan molnen tar du dig längs rälsen till ditt resmål.

Du rullar ut från Malmö Central och har en dygnslång tågresa framför dig innan du når din semesterort. Kanske låter det inte idealiskt, men faktum är att medan du varvar ner passerar Europa utanför ditt fönster och resan blir mer upplevelse än transport.

Vad är tågcharter?

Det som skiljer tågchartern från andra charterresor är främst färdsättet. Det är lika bekvämt och enkelt. Bland annat finns tågvärdar tillgängliga för att svara på frågor och hjälpa till vid tågbyten.

Resorna avgår från Malmö Centralstation och den första sträckan till Berlin sover du gott i liggvagn innan du forstätter ner mot kontinenten med nästa tåg. Hela resan tar dryga tjugo timmar. Både för Ving och Fritidsresors tågcharter ingår två extra dagars Interrailpass att utnyttja på plats för rundresor och utflykter.

Enligt Fritidsresor har tågchartern mångdubblats sedan första året och sommaren 2008 såldes drygt 5000 tågsemestrar.

– Tågcharterna har blivit en etablerad semesterform för medvetna och njutningslystna svenskar, säger Lottie Knutson, informationsdirektör på Fritidsresegruppen.

Vart kan man åka?

Resorna går till norra Italien, Kroatien, Slovenien, Ungern och Österrike. Fritidsresor har hela elva nyheter på sin repertoar och däribland tre nya badorter: Italienska Caorle nära Venedig, Piran i Slovenien och Umag i Kroatien. Ving utmanar med två nya resmål kring Gardasjön: eleganta byn Bardolino och Limone Sul Garda.

Mer om resmålen på Reseguiden.se:
Italien, Kroatien, Slovenien, Ungern, ÖsterrikeLäs mer resor och priser:
Fritidsresor
Ving