Ta livet med ro på Koh Lanta

Annebente
Medlem sedan 2014, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
På den här vackra ön söder om Krabi i Thailand tar man livet med lite mer ro. Du kommer garanterat finna ditt paradis på stranden där du kan njuta av dagen utan att bli avbruten av annat än behovet att dyka i det turkosa havet. Koh Lanta är perfekt för barnfamiljer eller dig som vill slappa under en kokospalm och ta livet med ro. På Koh Lanta bestämmer du själv tempot!

När du ledsnar på strandlivet kan du utforska den frodiga regnskogen, paddla längs den vackra kusten eller ta en utflykt till paradisön Koh Rok. Utrustad med dykmask och snorkel kan du dyka ner i naturens akvarium och simma bland färgrika fiskar och praktfulla korallrev.

Långa vita stränder

De vita stränderna är perfekta för bekymmerlösa dagar med tårna i sanden. Ön har ännu inte blivit helt invaderad av turister och det finns gott om plats för alla. Stränderna är helt fri från jobbiga försäljare och det finns plats nog för att du ska få ett eget privat ställe i paradiset. Stränderna ligger längs öns västkust och Ao Phrae Ae, även kallad Long Beach, räknas som den bästa stranden. Trots att den är populär finns det ändå gott om plats för alla soldyrkare. Den flera kilometer långa stranden ligger lite söder om orten Saladan och är omringad av turkost hav, palmer och grön vegetation. Reser du längre söderut på ön finner du öde, vackra badvikar och klippor – här kan du ha paradiset nästan helt för dig själv.

Aktiviteter

När tidvattnet drar sig tillbaka och kvällen kommer är strandkanten perfekt för en promenad i den vackra solnedgången. Koh Lanta är ett av Thailands bästa ställen för dykning och snorkling. Här finner du väl bevarade korallrev, grottor och vrak som kan utforskas. Med dykmask och snorkel är det som att simma i ett stort akvarium med färgglada fiska och korall. Vill du se de frodiga ön från vattnet kan du hyra kanot eller kajak och paddla längs kusten, eller följa med på en kajakutflykt för att utforska mangroveskogen, grottor och hälsa på apor. I Tigergrottorna Mai Kaeo kan du beundra de fantasifulla droppstensformationerna och de enorma salarna med 15-20 meters takhöjd. Thaiboxning är populärt på Koh Lanta och vill du prova på den här sporten finns det flera träningsstudior som kan de dig instruktioner.

Shopping

Du reser inte till Koh Lanta för att shoppa. Här finns det ett begränsat utbud av butiker, men du finner det mest nödvändiga och självklart souvenirer. I Saladan, där färjan från fastlandet lägger till, kan du utforska marknadsbodarna med lokal kuriosa och mingla med lokalbefolkningen. Vill du shoppa loss med kreditkortet kan du ta en tur in till Krabi Town och Ao Nang.

Äta och dricka

Njut av stämningen och maten på de lokala restaurangerna, eller koppla av med en drink på en strandbar medan du njuter av solnedgången. Koh Lanta är känt för sin lugna och tillbakalutade atmosfär och det finns ett begränsat utbud med barer och nattliv. Önskar du full fart till långt in på natten finns det bästa utbudet i området runt Long Beach och Khlong Doa.

Så bor du

När du reser med charterarrangörerna kan du välja bland lyx- och mellanklass-hotell, de flesta med direkt tillgång till stranden och alla faciliteter du behöver för att njuta av semestern.

Så tar du dig runt på ön

Det är begränsat med transportmöjligheter på Koh Lanta. Du kan ta tuk-tuk eller taxi, eller hyra en scooter eller motorcykel för att resa runt på egen hand.

Så tar du dig till Koh Lanta

Arrangörer som Ving, Fritidsresor och Apollo erbjuder paketresor med med flyg och hotell till Koh Lanta. Du flyger till Krabi flygplats och reser vidare med buss och färja till Koh Lanta. Restid med buss och båt från flygplatsen tar cirka 2,5 timmar. Flygtiden från Sverige till Krabi är ungefär 11 timmar. Du behöver inte visum för att resa till Thailand under en kortare semesterresa, men passet behöver vara giltigt i sex månader efter hemkomst.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa till Koh Lanta:
- Alla charterresor till Koh Lanta
- Alla hotell på Koh Lanta
- Alla flyg till Krabi


Charterresor till Koh LantaHotell på Koh LantaReguljärflyg till Krabi