Ta chansen att förverkliga dina drömmar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sierra, medlem sedan 2006
Just nu pågår en kampanj här på Reseguiden där du har chansen att få göra en reportageresa från ditt drömresmål. Vi har pratat drömmar med 2009 års turistinspiratör Sierra.

Det är alltid kul att drömma sig bort till fjärran länder och planera nya resor. Många långväga resmål lockar stort.

Fjärran resmål lockar turistinspiratören

Vi har fått en pratstund med 2009 års turistinspiratör Ulf, på Reseguiden mera känd som Sierra. Med 71 besökta länder har han en hel del resor i bagaget och han delar dagligen med sig av inspiration från sina äventyr. Ulfs besökta länder sträcker sig från okända resmål som Uzbekhistan och Afghanistan till semesterfavoriter som Thailand och Egypten. Men det finns alltid drömmar kvar att förverkliga.

– Min drömresa sträcker sig lite längre bort än vanligt kanske. Australien, New Zeeland och Söderhavet. Men då räcker inte en vecka, snarare får man kika på två månader. Tänk vad läckert att flyga med småkärrorna mellan öarna “in the middle of nowhere”, säger Ulf.

Australien och Nya Zeeland hamnade också på topp när vi förra veckan frågade medlemmarna i nyhetsbrevet vilken del av världen de helst vill upptäcka på reportage-drömresa. 25 procent av rösterna föll alltså på Australien och Nya Zeeland, tätt följt av Karibien och Sydamerika med 22 procent och Asien med 18 procent. Intresset för USA och Europa visade sig vara lite svalare.

Du gör reportaget – vi betalar resan

Du har väl inte missat att vi söker någon som vill åka iväg och göra ett resereportage från sin drömresa? Reseguiden betalar resan som måste ske mellan 25 mars och 4 april och får hålla på i max en vecka. Du får ta med dig en vän och med på resan följer också en professionell filmfotograf.

Klicka här för att skicka in ditt förslag redan idag.

Läs mer om drömuppdraget här.

Se Reseguidens reklamfilm som visas just nu på TV 4.