Sydafrikansk vildmarkslyx vinner igen

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: bushmanskloof.co.za
Bild: bushmanskloof.co.za
Resemagasinet Travel & Leisures läsare har för fjortonde året i rad utsett sina favorithotell världen över. Liksom förra året återfinns sydafrikansk vildmarkslyx på förstaplatsen.

När Travel & Leisures läsare får tycka till väljer de gärna lyxiga vistelser i vildmarken – förstaplatsen kneps i år av Bushman's Kloof Wilderness Reserve & Retreat i Cedarberg Mountains, 27 mil från Kapstaden.

Lyxigt resort med plats
för relax

I de vackra omgivningarna kring Cedar Mountains finns goda möjligheter till allt från vandringar och klättring till yoga och avslappning eller spa på hotellet. Området har ett rikt djur och naturliv och bland annat växer roobios-plantan vilt.

En av nyheterna på Bushman's Kloof är Koro Lodge: en lyxig privat villa för åtta personer. Förutom den privata villan, som bekvämt rymmer kompisgänget eller familjen, finns tretton lyxiga rum och tre sviter. På kvällarna kan ni slappa framför brasan i något av de två gemensamma vardagsrummen. Priserna för en natt i dubbelrum i vinter startar på cirka 2500 kronor per person.

Vildmarksupplevelser är populärt

På topplistans femton övre platser återfinns mycket vildmarkslyx, varav fyra hotell ligger i just Sydafrika. Förra årets vinnare Singita Sabi Sand, hittar du i år på en sjätteplats. Inga europeiska hotell har letat sig upp på toppen – det högst placerade är Grand Hotel Baglioni i Bologna, som klättrat från plats 53 till 31 i år.

Nyfiken på Sydafrika? Läs mer på resmålssidan

Kolla in topp-hundra på Travel Leisures sajt
Läs mer om Bushman's Kloof Wilderness Reserve & Retreat

Flyg till Sydafrika