Sveriges bästa hotell

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Clarion Hotel Post
Foto: Renaissance Malmö Hotel
Foto: Story Hotel
Foto: Gösta Fries/Copperhill Mountain Lodge
Foto: Fabriken Furillen
Sverige har många hotell som håller väldigt hög standard, både när det gäller inredning och service. Att veta vart man ska bo kan ibland vara svårt då det inte är så många som bor på hotell på hemmaplan.

Vi har här plockat ut fem hotell som vi gillar lite extra mycket och som vi gärna återvänder till. Har du inte besökt dem ännu är det dags att boka in en vistelse på något av dem snarast. Är inte din favorit med? Kommentera gärna artikeln och skriv vilket hotell du tycker bäst om i vårt avlånga land.

Clarion Hotel Post, Göteborg

I början av 2012 slog portarna upp till ett av nordens mest spännande hotell. I Göteborgs anrika posthus alldeles intill centralstationen ligger Petter Stordalens senaste mästerverk. Här finns hela 500 rum att välja mellan, antingen i den gamla delen, eller i den nyare som är minst lika spektakulär. Rummen finns i olika kategorier, från Compact och Standard till Superior och Deluxe, dessutom finns tre fantastiska sviter. På samtliga rum finns bland annat en LED-TV med internet, iPhonedocka och fantastiska designmöbler från B & B ITALIA. På hotellets högsta våning ligger en uppvärmd utomhuspool med spektakulär utsikt över staden. För en ultimat upplevelse, prova maten på någon av hotellets restauranger – vRÅ eller Norda Bar & Grill, eller njut av ett glas champagne i någon av de mysiga barerna.
Läs mer och boka här.

Renaissance Malmö Hotel

Som Sveriges första Marriott-hotell, fem stjärnor och med höga betyg på Tripadvisor är det ingen tvekan om att det här är ett bra hotell. Med stans bästa läge, mitt i smeten vid ständigt pulserande Lilla Torg, och endast fem minuters gångväg från centralstationen har du nära till allt. Rummen, som finns i kategorierna Deluxe Room, Prestige Room och Rosen Suite är mysiga, rymliga och erbjuder bland annat lyxiga sängkläder, gratis internet och roomservice från tre av Malmös mest populära restauranger. Dessutom finns träningsmöjligheter och hotellets hemliga tips på smultronställen i staden som annars är i stort sett omöjliga att finna.
Läs mer och boka här.

Story Hotel, Stockholm

Det här annorlunda och hippa hotellet mitt i Stockholm har snabbt blivit populärt, och utsågs även av Tripadvisor till Sveriges trendigaste hotell 2012. Med sitt läge på Riddargatan har du nära till stans bästa butiker som till exempel Acne, Gucci, J Lindeberg och Filippa K. Hotellets väggar pryds av spännande konst och baren och restaurangen fylls nästan alltid av härlig livemusik och bubblande skratt. Det finns hela nio olika rumstyper att välja mellan, uppdelade i tre kategorier – small, medium och large. Något som är gemensamt för samtliga rum är de sköna sängarna, annars kan faciliteterna variera lite med allt från två balkonger till produkter från FACE Stockholm.
Läs mer och boka här.

Copperhill Mountain Lodge, Åre

Det här extraordinära hotellet med otroligt hög mysfaktor får höga betyg av i stort sett alla som bott där. Även det här hotellet ägs av norrmanen Petter Stordalen och precis som på Clarion Post har han gjort storverk. Hotellets spa är i världsklass och erbjuder en mängd olika behandlingar, med namn som till exempel Fjällharmoni och Norrsken. Anläggningen har 112 hotellrum och sviter, med namn som Bronze, Copper, Silver, Zink, Brass och Guld och storleken på dessa varierar mellan 22 och 110 kvadratmeter. I alla rum finns Playstation 3, badrumsprodukter från Kerstin Florian, trådlöst internet med mera. Dessutom finns en privat villa med hela sju sovrum med upp till 16 bäddar, ett privat spa med bastu samt ett gym med träningsmaskiner. Andra faciliteter som är uppskattade är hotellets bibliotek, barnpassning, lounger, restauranger samt skidshopen med uthyrning.
Läs mer och boka här.

Fabriken Furillen, Gotland

Det här minst sagt annorlunda och unika hotellet ligger långt bort från den stressiga vardagen, nämligen på nordöstra Gotland och den karga halvön Furillen. Här bedrevs det fram till 1970-talet en kalkstensindustri som senare fungerade som militärskyddsområde. På Fabriken Furillen idag möter den råa industrimiljön avskalad modern design. Här finns 17 hotellrum i olika kategorier och för olika plånböcker – Standard, Superior, Superior Seaview, Studion, Vågmästarestugan och Eremitkoja. Den sistnämnda finns i två upplagor och här bor den som tröttnat på att alltid vara online och finnas tillgänglig. Här finns varken el eller vatten, och dina behov gör du på ett utedass. Kojorna är 8 kvadatmeter stora och mysigt inredda med bland annat en säng från Hästens. På Fabriken Furillen är det mesta man äter närproducerat, de har till exempel 38 egna höns som värper ägg till frukosten och i köket bakar de sitt egna fikabröd. För den konstintresserade finns även ett galleri på området.

För att hitta fler spännande hotell klicka här för att komma till vårt hotellsök.


Bra hotellerbjudanden


Fler populära hotell

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21