Sveriges 5 hetaste resmål

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Gekås Ullared
Foto: olawikstrom, medlem sedan 2008
Du behöver inte resa utomlands för att fira semester i sommar. I Sverige finns många roliga resmål att sikta på. Här listar vi fem populära.

Spendera en del av semestern hemma och njut av allt det vackra Sverige har att erbjuda i sommar. Här listar vi fem favoriter i sommar.

1. Liseberg – nöjesparken för alla

När vi nyligen frågade våra läsare vilken nöjespark de kommer att besöka i sommar svarade nära 60 procent: Liseberg. I år finns fyra nya åkattraktioner och nyheten Quickpass, åkpasset du köper på nätet som ger möjlighet att förboka populära åkattraktioner. Perfekt för att slippa köa hela dagen. Entrén kostar 70/80 kronor och barn under 7 år går in gratis. Åkpass för en dag kostar 295 kronor.
Passar bäst för: Fartdåren.

2. Ullared – shopping i kvadrat

Säg Gekås i Ullared och många får något lite dimmigt i blicken. Det välkända varuhuset verkar omåttligt populärt och den 30 oktober i fjol sattes rekordet med en dagsförsäljning på 22,2 miljoner kronor. En utflykt till Ullared är perfekt för en regnig sommardag, men se till att ha gott om plats i bilen – du kommer inte att åka därifrån tomhänt.
Passar bäst för: Shoppingtoken.

3. Kolmården – safari på svenska

Hälsa på aporna, titta på lekfulla delfiner eller åk runt bland djuren i safariparken. På Kolmården finns något kul för både stora och små. Marine World, Aparium, Tiger World och safariparken är några populära inslag. Vuxna betalar 250 kronor och barn mellan 3-12 år 150 kronor. Safariparken kostar extra och varierar i pris beroende på om du har egen bil eller guidad buss.
Passar bäst för: Djurvännen.

4. Gotland – med utlandskänsla

Gotland ger lätt en känsla av att vara utomlands. Hyr gärna bil eller cykel och ge dig ut på upptäcksfärd bland droppstensgrottor och raukar, eller spana efter sällsynta orkideer. Dessutom finns det gott om konstateljeer och alla filmälskare får inte missa Bergmanveckan som drar igång på Fårö i slutet av juni.
Passar bäst för: Alla typer.

5. Stockholm – storstaden nära havet

I Stockholm finns nöjen, evenemang och aktiviteter i en skön mix och dessutom är det alltid nära till vattnet. Varför inte satsa på en skärgårdsutflykt om vädret är fint? Ett stadsnära alternativ är takterassen med spa på Clarion Sign. Inträde för icke hotellgäster är från 395 kronor per person.
Passar bäst för: City-slickern.

Svenska paketerbjudanden hittar du här.

Resa i Sverige? Hitta inspiration här.

Hitta ditt hotell

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21