Sveriges 5 bästa spahotell

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Selma Spa
Bild: Yasuragi Hasseludden
I höstas röstade våra medlemmar fram Yasuragi Hasseludden till Sveriges bästa spa. Här presenterar vi hela listan över de populäraste spahotellen och berättar vad som gör dem så omtyckta.

En helg eller till och med bara en dag på spa kan verkligen få den mest stressade människa att koppla av för en stund. Här listar vi Sveriges fem bästa spa-anläggningar, utifrån våra medlemmars röster.

1. Yasuragi Hasseludden

Yasuragi betyder “inre ro och harmoni” och det är stor chans att du faktiskt hittar det här, på Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm. Inspirationen är hämtad från Japan och enkla vackra former dominerar inredningen. Viktiga delar av besöket är badritualen och den stillsamma japanska trädgården. En annorlunda behandling är klangmassage med inspiration från öst. Här kan du läsa mer om Yasuragi Hasseludden.

2. Selma Spa

Selma Spa hittar du i Sunne, med vacker utsikt över sjön Fryken. Här är det fokus på totalt välbefinnande, med allt i från sköna ansiktsbehandlingar till exklusiva viner. Närheten till naturen utgör en perfekt möjlighet att varva med frisk luft och långa promenader. Kostråd, stresshantering och personlig träning erbjuds också. Här kan du läsa mer om Selma Spa.

3. Comwell Varbergs Kurort

Varbergs Kurort har ett strandnära läge vid Lilla Apelvikens strand och har en lång spa-tradition. Detta är Sveriges enda thalasso-spa, vilket innebär att riktigt havsvatten används i behandlingar. På sommaren kan du flytta ut och göra yoga vid havet eller få massage utomhus. Här kan du läsa mer om Varbergs Kurort.

4. Storhogna Högfjällshotell & Spa

I Vemdalen kan du få det bästa av två världar – fjäll, vildmark och en spa-meny med lyx, flärd och välmående. Efter en tuff dag ute kan det vara riktigt skönt att återvända till den väldoftande aromabastun, fjällinspirerade ansiktsbehandlingar och mycket annat. Här kan du läsa mer om Storhogna Högfjällshotell & Spa.

5. Stenungsbaden Yacht Club

Hotellets nyöppnade spa-avdelning andas avslappnad elegans och har hämtat inspiration från den amerikanska östkusten. I marin miljö kan du njuta av alltifrån en mängd olika behandlingar till att hyra bastuflotten med kompisgänget, utsikten över Hakefjorden kommer på köpet. Här kan du läsa mer om Stenungsbaden Yacht Club.

Här hittar du fler fantastiska spaupplevelser:
- Spa i Sverige
- Spa i Europa

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21