Sveriges 5 bästa spa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Bild: Hotel Tylösand
Bild: STARK fotografi & design
Bild: Ystad Saltsjöbad
Bild: Selma Spa+
Ett Göteborgs-spa kammade hem segern i Spakampen 2012. Här presenterar vi hela topplistan över Sveriges bästa spahotell.

De senaste veckorna har spa-älskare från norr till söder kunnat rösta på sitt eget favoritspa i Reseguidens tävling Spakampen. Nära 28 000 personer har lagt sin röst under perioden och det har varit en hård kamp värd sitt namn. Nu är rösterna räknade och tävlingen avgjord. Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg är Sveriges bästa spa 2012.

1. Sankt Jörgen Park Resort

Hotellkonceptet på Sankt Jörgen Park Resort kombinerar konferens, golf och spa till vad de själva kallar en “modern country club”. Behandlingarna som hämtar inspiration från Ayurveda går under vackra namn som morgondagg, skogsregn och silkesfjäder. I spa-avdelningen Himmelriket kan du bada i flera olika sorters bastu, simma i poolen inne eller ute eller bara njuta i någon av de bekväma vilstolarna. I något som kallas Sparitualen kan du få med dig en rad produkter och vägledning, perfekt för dig som vill ha lite njutning utan att boka en specifik behandling.

2. Hotel Tylösand

Halländska Tylösand är en anrik badort med perfekt läge vid havet. I den tempererade utepoolen på The Spa på Hotel Tylösand kan du ta ett dopp året om. Spa-avdelningen har också nya dubbelrum för spabehandlingar med någon du tycker om. Manikyr kan fås i grupp om upp till fyra personer – perfekt för ett gäng kompisar. Förutom klassiska behandlingar är The Spa först ut i landet med den 50 minuter långa behandlingen som går under namnet vinoterapi. Behandlingen består av bland annat druvkärneinpackning, massage och fuktgivande tonic. Druvornas antioxidanter ska hjälpa till att bromsa hudens åldrande.

3. Cape East

Spa-avdelningen Midnight Ice ligger på hotellet Cape East i Haparanda. Den huserar vad som troligen är världens största bastu, med plats för 150 personer. Den påminner om ett maya-tempel och varje timme kommer ett svalkande snöfall, oavsett om det är sommar eller vinter. Om du verkligen behöver kyla ner dig ska du prova Dunderduschen där 100 liter iskallt vatten forsar ner över din kropp. En lugnare upplevelse får du i den behagliga stenbastun. Från den tempererade poolen på terassen kan du spana in midnattssol eller norrsken, beroende på årstid.

4. Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är en mötesplats för rekreation och nöje, med anor från 1897. Hotellets läge vid havet är en viktig ingrediens i verksamheten. I Salt Creek Spa finns inomhuspool, jacuzzi, ångbastu, torrbastu och även uppvärmda källor utomhus. En skön idé för avkoppling är att boka det privata lyxbadet för 1 – 4 personer. Ett annat av hotellets spakoncept kallas Cool Friday och riktar sig till tjejgänget som vill starta kvällen på Ystad Saltsjöbad. Spamys och smink-kurs följs av en tvårätters middag i restaurangen.

5. Selma Spa+

Selma Spa+ i Sunne är ett av Nordens största spa, med närmare 40 olika spabehandlingar att välja bland. Här finns något för alla smaker och plånböcker. En av nyheterna är det lilla behandlingsrummet “relaxing pod” där du kan slappna av med en kombination av ljud, ljus, färg, doft och massage. Närheten till naturen gör det lätt att kombinera spa-upplevelsen med långa promenader och frisk Värmlandsluft.


Hela topp 10
6. Comwell Varbergs Kurort
7. Yasuragi Hasseludden
8. Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa
9. Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa
10. Kosta Boda Art Hotel

Grattis till Jörgen Sävmark som kammade hem en spahelg för två värd 10 000 kronor.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21