Sväng dina lurviga på semestern

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Allan Borg
Foto: lirr, medlem sedan 2006
Fritidsresor hakade på danstrenden redan för ett år sedan och nu planeras vinterns uppföljare för fullt. På de tidigare resorna till Turkiet och Lanzarote har resenärerna fått röra sig till både sambatakter och salsa, cha-cha och rumba.

Danstrenden verkar vara här för att stanna. Det populära programmet Let’s Dance vann nyligen TV-priset Kristallen i kategorin ”Årets program”. Nu vill svenskarna dansa loss även på semestern.

Dansant samarbete med stjärnor från Let's Dance


Fritidsresor samarbetar sedan drygt ett år tillbaka med de professionella dansarna Tobias Wallin och Helena Fransson från Let’s Dance och nu ligger de i startgroparna inför vintern med mer dans på schemat. De tidigare resorna till Turkiet i september 2007 och till Lanzarote tidigare i år var mycket lyckade.

– Det finns ett stort intresse för dans. Inte minst har det blivit ett rejält uppsving sedan TV-succén Let's Dance, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Både nybörjare och erfarna dansare är välkomna och lektionerna anpassas efter deltagarnas kunskaper. Under fem dagar hålls det lektion två timmar om dagen och resan avslutas med en uppvisning för hotellets gäster.

– Med danschartern kombineras två stora intressen hos svenskarna –dans och solresor. Det finns tid både till gemensam dans, egna lektioner och samtidigt mycket egen tid till sol och bad, säger Peter Hellström.

Dansa in det nya året i Argentina


Solresor hakar också på trenden och dansar in det nya året i Argentina till toner av eldig tango. Resan avgår den 28 december till Buenos Aires och finns det möjlighet att både se spektakulära tangoshower och slipa på den egna dansen med lektioner och öva de nyvunna kunskaper på äkta argentinska tangoklubbar – så kallade Milongas.

– Har man funderat på att åka till Argentina är denna nyårsresa det perfekta tillfället att få uppleva detta härliga land, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

Tre dansanta resetips:
Flamenco i Sevilla, Spanien. Missa inte Flamencomuseet som öppnade 2006.
Salsa i Havanna, Kuba.
Samba i Rio de Janeiro, Brasilien. Karnevalen är varje års höjdpunkt.

Mer information:
Fritidsresor
Solresor

Hitta en paketresa med danstema

Besök resmålssidorna:
Brasilien
Argentina
Spanien
Kuba