Strejk-kaos på Heathrow

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: BAA
Bild: BAA
Bild: BAA
Bild: BAA
På onsdag går personalen i gränskontrollen på brittiska flygplatser ut i strejk. Den som flyger till Storbritannien den 30 november bör räkna med förseningar.

På onsdag väntas kraftiga förseningar i gränskontrollen på brittiska flygplatser som Heathrow, Gatwick, Stansted och Manchester. Resenärer som reser in till Storbritannien under dagen bör kolla med sina flygbolag vad som gäller.

Kan bli förseningar på upp till 12 timmar

Strejken drabbar ankommande flyg och BAA som driver Heathrow har meddelat att det kan bli förseningar på upp till 12 timmar. Även flygplatser som Gatwick och Stansted meddelar via webben att resenärer kan vänta sig förseningar i passkontrollen på onsdagen. Resenärer rekommenderas att prata med sitt flygbolag om de har en resa inbokad samma dag och vissa bolag erbjuder gratis ombokning. Eftersom strejken berör passkontrollen kommer inte resenärer på utresa från Storbritannien att drabbas lika illa, men förseningar kan uppstå där också.

Strejken som gränskontrollens personal deltar i handlar om pensionvillkor och berör stora delar av den offentliga sektorn i Storbritannien.

Storbritannien

Castle Urquhart
1 / 6
Ögat blickar ut över Londonskvällen
2 / 6
Westminister genom linsen
4 / 6