Norwegian, SAS och Fritidsresor flyger hem strandsatta Sterlingkunder gratis.

Det danska flybolaget Sterling Airlines gick i natt i konkurs. Sterling har ställt in alla sina flygavgångar med omedelbar verkan och närmare 40 000 resenärer drabbas av konkursen.

Kan få gratis skjuts hem

Norwegian sätter nu in extraflyg och flyger hem strandsatta Sterlingkunder gratis i mån av plats till/från Stockholm, Köpenhamn, Nice, Malaga och Alicante. Även SAS och Fritidsresor hjälper till med gratisplatser.

– Det är oerhört tråkigt när en konkurrent men också en code-sharing partner blir tvungen att upphöra med sin trafik. Vi jobbar nu med att hitta alternativa lösningar för att hjälpa passagerare som köpt biljetter hos oss till destinationer som Sterling trafikerar, säger Krister Aarnio, VD för Norwegian Sverige.

– Samtidigt är det viktigt att även ta hand om de resenärer som bokat sin biljett hos Sterling så att de har möjlighet att komma hem från sin destination eller slipper ställa in sin planerade resa, fortsätter Aarnio.

Det är nio utrikes och fyra inrikes Sterlingavgångar som ställs in från Stockholm. Flygen går till Köpenhamn, Alicante, Nice, Malaga, Gran Canaria samt till Göteborg och Malmö enligt Susanne Rundström på Luftfartsverket.

Alla Mr.Jet kunder är skyddade mot konkurs

Hos MrJet ingår alltid skydd mot flygbolagskonkurs i alla flygbokningar. Det innebär att den som bokat en resa med Sterling men ännu inte rest får full återbetalning. I de fall då resan med Sterling redan påbörjats kommer MrJet att hjälpa till med att boka om hemresan, samt stå för denna kostnad. MrJet kommer att så snart som möjligt kontakta alla sina berörda kunder, enligt ett pressmeddelande.


Hitta mer info:
norwegian.se
mrjet.se