Storstadsweekend i konstens tecken

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: sisso, medlem sedan 2008
När hösten ruskar utanför är det perfekt att gå på museum. Det spelar ingen roll om du är en riktig konstkännare eller om du bara vill prova något nytt, det finns mängder av museér och utställningar att välja bland. Här är lite av allt som är på gång i konstvärlden under hösten.

Ska du åka på storstadsweekend och är sugen på konst? Forska på nätet innan du åker eller kolla i de lokala tidningarna för att se vad som är på gång just nu. Du behöver inte vara speciellt insatt för att uppskatta en rolig utställning, se bara till att hamna rätt i konstdjungeln.

På gång i höst

Vad händer på några av världens främsta konstmuseum i höst?

1. Louvren i Paris
Troligen världens mest kända konstmuseum. I höst pågår bland annat en utställning av den italienska renässanskonstnären Andrea Mantegnas verk.

2. Tate Modern i London
Modern konst i hög klass med spännande utställningar.
Från och med nästa vecka kan du för första gången på tjugo år, njuta av en större utställning med konstnären Mark Rothkos moderna verk. Rektangulära former och varma färger utlovas! Utställningen pågår fram till februari.

3. Metropolitan Museum of Art i New York
Ett av världens största museum med mer än två miljoner konstverk. Om du är i New York den 26 oktober ska du inte missa utomhusutställningen med konstnären Jeff Koones färgglada skulpturer.

Konstnärliga bubblare

Besök en kulturhuvudstad
Liverpool är fortfarande Europeisk kulturhuvudstad och mellan den 20 september och den 30 november pågår Independents Liverpool Biennal 08. Är du konstintresserad ska du definitivt passa på att besöka staden. Med utställningar, vernissage, uppträdanden och mycket annat på gång behöver du aldrig få tråkigt!

Se jorden från ovan i Oxford
Besök utställningen Earth from Above av fotografen Yann Arthus-Bertrand vid Oxford Castle i höst. Utställningen är gratis och pågår från 20 september till och med januari 2009. Njut av gigantiska, vackra foton av vår värld sedd från ovan.

Mer info:
Louvren
Tate Modern
Metropolitan Museum of Art
Liverpool Independents Biennal 08
Yann Arthus-Bertrand och Earth from Above


Flyg