Storstadssemester - allt mer populärt

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Statistik från Ticket visar att storstadssemestern har ökat enormt. Köpenhamn, London och Lissabon är städer i Europa som haft störst uppgång.

Sverige hade en ovanligt bra sommar i år och därmed har kanske många fått den dosen sol de behöver. De flesta svenskar valde att hellre lägga utlandssemestern i en storstad i sommar istället för att satsa på sol och bad.

En tid på året som passar utmärkt för storstadssemester är hösten. En storstadssemester kan bjuda på spännande shopping, bra matupplevelser, spektakulär arkitektur och konserter. Det finns ingen anlednig att vara uttråkad hemma när priserna på flyg är såpass bra som under hösten.

Bra tips till en billigare resa

De flesta flygbolag har kampanjer under hösten - håll utkik efter detta i sociala medier, på deras hemsidor eller via nyhetsbrev. De billigaste flygpriserna får du som regel i veckodagarna och inte på helgen. Om du har möjlighet så undvik att resa på helgen. November är som regel billigare än resten av hösten.

Köpenhamn - kontinentalt och intimt

Köpenhamn har en härlig och avslappnaden stämning, och kan bjuda på allt du kan önska dig av en storstad. På Strøget och gatorna omkring finns det mängder av butiker, restauranger, kaféer, små torg, barer och spännande småbutiker.

London är aldrig fel

London är aldrig fel! Över sju tusen pubar, otaliga shoppingmöjligheter och inte minst många sevärdheter och historiska inslag gör London till ett populärt resmål för svenskar som önskar en spännande och upplevelserik storstad.

Lissabon - fascinerende och innehållsrik

Lissabon är en av Europas mest trendiga storstäder, och det är inte utan grund att alltfler svenskar får upp ögonen för denna vackra stad vid havet. Med sitt charmiga historiska centrum, utsökta mat, livliga nattliv och härliga sandstränder imponerar Lissabon på sina besökare.


Populära hotell i KöpenhamnPopulära hotell i LondonPopulära hotell i Lissabon


- Flygbiljetter till resten av Europa >>

- Hotell runtom i Europa >>


Flygbiljetter till KöpenhamnBilliga flygbiljetter till LondonFlygbiljetter till Lissabon