Storstadsfavoriter

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Foto: ystad, medlem sedan 2008
Foto: curly, medlem sedan 2006
Bild: Dreamstime
Foto: janewa, medlem sedan 2007
Att åka på långweekend har blivit en ny semesterfavorit. Allt fler väljer att krydda vardagen med några helger utomlands och det finns gott om resmål för alla säsonger.

Flygbolagens ständigt växande utbud gör det möjligt för dig att upptäcka allt fler städer runt om i Europa. Hösten är dessutom en perfekt tid för en storstadssemester; Temperaturen är behaglig och du behöver inte trängas med alla sommarturisterna.

Så här ser det ut när Reseguidens medlemmar ger sina bästa tips för en storstadsweekend:

Password56 tipsar om London:
– Åk till London. Där finns det underbar shopping, en massa att titta på och en hel del parker man kan sola i. Jag ska åka dit fjärde gången på två år nu. En helt underbar stad!

Masker tipsar om Sloveniens huvudstad:
– Jag föreslår Ljubljana, huvudstad i Slovenien – har varit där ett par gånger och det är en skön stad. Har även varit i flera andra städer i Slovenien och tycker att människor där är trevliga och inte så turisttrötta. Staden är vacker och grön. Finns även museer, gallerier och vi åkte buss till en enorm stalaktitgrotta.

Wolfdodge rekommenderar Lissabon:
– Jag rekommenderar Lissabon, det var en riktigt trevlig överraskning… hade inga förväntningar när jag kom dit men det var en verkligt mysig stad! Det var varmt och skönt men uthärdligt, fanns badorter i Cascais och Estoril bara 15 minuter bort med pendeltåget, väldigt lätt att ta sig dit. Det fanns mängder av kultur! Sen finns det fina grönområden och mysiga ställen i Sintra som ligger 30 minuter med tåg åt andra hållet med kungaslottet… Och Europas västligaste punkt i Cabo Da Rocha… hela Atlanten framför dig med vinden i håret!

Mpc tipsar om Amsterdam:
– Åk till Amsterdam och titta på Van Gogh-museet, Riksmuseet och Anne Frank-huset. Du bör och kan inte missa Nemo Stedelijk som har den överväldiga stadssamlingen av modern konst.

Mmea har flera förslag:
– Barcelona är en höjdare, liksom Amsterdam. Längtar tillbaka dit! Några andra förslag är Bergamo – inte så stort men mycket charmigt och massor av god mat. Föreslår även Nice som jag tycker mycket om. Många konstmuseer, mycket shopping och god mat, t.ex. fiskrestaurangerna i gamla hamnen. Hyr bil och åk längs kusten, kanske till Antibes som jag bara älskar.

Läs hela diskussionen och få fler av medlemmarnas bästa weekendtips.

Kolla in flera diskussioner med weekend-tema.