Stockholm är Sveriges bästa sommarstad 2013

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Vår årliga omröstning Sverigebarometern har återigen utsett Stockholm till Sveriges bästa sommarstad 2013. – Det blev ett rekordstort antal röster, nästan dubbelt upp, vilket är roligt, säger Roy Ismael, pressansvarig här på Reseguiden.se. Vår huvudstad lockar många, framförallt med dess mix av mycket.

Stockholm är för andra året i rad vinnare i vår omröstning om Sveriges bästa sommarstad!
– Att Stockholm vann i år igen är ingen överraskning. Det är en stark destination med ett brett utbud.
Ett stort kliv uppåt har Halmstad gjort som gått från en 5:e till en 3:e plats i år. Göteborg knep 2:a platsen, endast ett fåtal röster före Halmstad.
– Det är kul att en mindre stad tar upp kampen med de två stora. I Halmstad är det många som lockas av sol & bad så vi får hoppas på en bra sommar.

På 4:e plats hittar vi Varberg som tillsammans med Halmstad petar ner Visby från 3:e till en 5:e plats.

Nya städer på topp 10 är Karlskrona på plats 10 (16) och Hjo som tagit ett stort steg till plats 6 (33). De städer som åkt ut från topp 10 är Strömstad och Ystad som hamnade på plats 18 och 12.

De allra flesta menar att mixen staden har att erbjuda är den största faktorn till deras val av sommarstad. Andra val som lockar är natur och sol & bad.

Totalt deltog 13 171 personer i undersökningen som gjordes av oss på Reseguiden.se för 6:e året i rad. Frågorna som ställdes var ”Vilken tycker du är Sveriges bästa sommarstad” och ”Varför väljer du just den staden?”. Undersökningen pågick mellan den 10-22 maj 2013.

Vinn övernattning i en av våra bästa sommarstäder 2013!

Tävla och vinn en natt för 2 personer på valfritt Rica Hotel i Stockholm eller Göteborg. Tävla på vår Facebook eller på reseguiden.se/sommarstad. Tävlingen pågår till 26 juni.

Här är listan över de 10 hetaste sommarstäderna

(förra årets placering inom parentes)
1 (1) Stockholm
2 (2) Göteborg
3 (5) Halmstad
4 (4) Varberg
5 (3) Visby
6 (33) Hjo
7 (9) Kalmar
8 (10) Västervik
9 (7) Helsingborg
10 (16) Karlskrona

Hela listan med Sveriges bästa sommarstäder hittar du här.