Stilfullt boende i Sveriges sommarstäder

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Avalon Hotel
Bild: Alvalon Hotel
Bild: Hotell Hellsten
Bild: Bomans Hotell
Ska du besöka någon av Sveriges populära orter och städer i sommar, varför inte göra det med stil? Många av Sveriges sommarfavoriter erbjuder dig boende som får dig att drömma dig bort till en helt annan värld.

I maj månad tyckte Reseguidens medlemmar till och röstade fram Sveriges sommarstäder 2009. Vi har letat upp stilfulla boendemöjligheter bland några av Sveriges 20 populäraste sommarstäder.

Visby

Medeltidshotellet i Visby är ett exklusivt, men samtidigt familjärt hotell beläget i en originalfastighet från 1300-talet. Hotellet är upptaget på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder besökare en historiskt inspirerad boendemiljö med putsade väggar, gotländskt kärnvirke i golv samt historisk inredning i gediget trä. Pris: från 2400 kronor.

Lysekil

På Strandflickornas Havshotell i Lysekil har du bland annat möjlighet att bo som en skeppare i kaptensrummet, eller drömma dig bort i ett rum inspirerat av turkiska anor. Sommartid går det även att boka den unika Havsateljén, som endast är åtkomlig från havet eller en brant trappa ner för klipporna. Här kan du vakna upp av vågornas ljud mot klipporna eller doften av nybakat bröd. Pris: från 1695 kronor.

Trosa

I småstadsidyllen Trosa ligger det charmiga boutiquehotellet Bomans som gärna tar in egenheter och nytänkande i sin design. Bland de 44 kreativt inredda hotellrummen hittar du inget som är likt det andra. Den originella stilen i varje rum är noggrant sammansatt av allt från moderna designdetaljer och unika tapeter till gammalt och hemvävt som fyndats på loppmarknader, auktioner eller i egna hemmet. Pris: från 1350 kronor.

Stockholm

Är du på resande fot i Stockholm kan du bo på inspirationsfyllda boutiquehotellet Hotell Hellsten. I en sekelskiftsfastighet från 1898 erbjuds 78 individuellt designade rum, med stilantikviteter från både Europa, Asien och Afrika kombinerat med moderna möbler, färgstark inredning, kakelugnar och stuckatur. Pris: från 1050 kronor.

Göteborg

Avalon Hotel är ett centralt beläget feng shui-certifierat designhotell i Göteborg, där inredning, ljus, doft och ljud spelar stor roll för vistelsen. Hotellet har 101 smakfullt inredda rum, där vissa till och med har egna minispa och gym. Hotellets härliga takterrass ger en känsla av en privat oas mitt i storstaden och du kan även simma i den exklusiva poolen med genomskinlig botten, vilken sticker ut över Kungstorget. Pris: från 1490 kronor.Psst! Prisexemplen i artikeln visar boendekostnaden per rum/natt i ett standard dubbelrum under högsäsong. Tänk på att priserna ibland kan variera beroende på när i veckan du åker samt om du åker under lågsäsong.


Mer om hotellen:

Medeltidshotellet i Visby
Havshotellet i Lysekil
Bomans Hotell
Hotell Hellsten
Avalon Hotell


[a http://www.reseguiden.se/resor/sverige/se#utm_source=se_reseguiden&utm_medium=article&utm_term=link&utm_content=country
&utm_campaign=article_id_791]Kika in på Sveriges resmålssida

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21