Stevster åkte på en spännande resa till Indien med hela familjen." /> Stefan & Anna-Eva åkte på volontärresa till Indien - Reseguiden

Stefan & Anna-Eva åkte på volontärresa till Indien

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Stefan karlsson
Bild: Stefan Karlsson
Bild: Stefan Karlsson
Bild: Stefan Karlsson
Vill du göra nytta samtidigt som du åker på semester och upplever nya platser? Då är kanske en volontärresa något för dig! Reseguidens medlem Stevster åkte på en spännande resa till Indien med hela familjen.

Förra sommaren åkte Stefan, Anna-Eva och lilla Malte iväg på en två-veckors volontärresa till indiska Mysore. Här kan du läsa utdrag ur Stevsters blogg på Reseguiden:

Dag 3: Mysore

Efter frukost visade Annika oss till barnhemmet. Längs vägen ligger högar av sopor överallt och kossor går helt fritt och allt ser otroligt slitet och smutsigt ut.

Barnhemmet såg i alla fall fint och nybyggt ut och det är bara fyra år gammalt. Det var inte så många barn där när vi kom eftersom alla går i skolan, men de äldre ungdomarna var där och blev överförtjusta när det kom en liten blond pojke från Sverige och hälsade på. Alla ville bära honom och kramas.

Senare var det dags för middag inne hos familjen. Vi passade på att ge dem några gåvor från Sverige. En bergslagshäst, Reboda honung och en fotobok som vi gjort. Barnen i familjen blev jätteglada över fotoboken och frågade en massa saker om julgranen och snögubben.

Dag 4: Besök på barnhemmet

När vi kom hem var det dags att gå till barnhemmet, på vägen träffade vi några av barnen som var på väg från skolan. Alla ville nypa den lilla blonda pojken från Sverige i kinderna och de bokstavligen hängde över barnvagnen när vi gick. När vi kom fram kom alla barn springande och omringade barnvagnen. Han var glad och supersnäll hela tiden, men fick inte en lugn stund under hela tiden vi var där.

Dag 5: Målarböcker

Idag var barnen lite lugnare när vi kom med barnvagnen. Alla som bor längs vägen hälsar dock och vill ta kort på oss med sina mobilkameror.

På barnhemmet plockade vi fram kritorna och målarbockerna och vips hade vi 15 barn som satt och målade i ungefär en timme tills alla bladen i boken var slut.


Fem snabba frågor till Stefan

1. Vilken arrangör åkte ni med och vad tyckte ni?
Volontärresor såg till att vi fick en mycket bra och upplevelserik resa. Vi hade regelbunden kontakt via mail eller telefon innan resan och de såg till att vi var väl förberedda eftersom vi reste med ett litet barn. Med facit i hand kunde det inte ha blivit bättre!

2. Vad gick volontärarbetet ut på i korta drag?
Vi arbetade cirka fyra timmar om dagen, fem dagar i veckan på barnhemmet i Mysore. Vi lekte ganska mycket med barnen, tillverkade drakar, ritade i målarböcker och spelade spel. Vi hjälpte även till med engelskaläxor och pratade med dem om hur det är att leva i Sverige och Europa.

3. Vad var det bästa med resan?
Det var mycket som var bra, exempelvis att få komma så nära en annan kultur och verkligen prova på att leva på indiskt vis. Eller att man faktiskt gör något bra samtidigt som man får uppleva saker som inte de vanliga “Goa-turisterna” får uppleva.

4. Stötte ni på några problem under resan?
När vi anlände till flygplatsen i Bangalore skulle vi bli upphämtade av någon från organisationen, men det kom aldrig någon. Det var lite jobbigt att stå på flygplatsen med en 1-åring klockan fyra på natten och försöka ringa till någon.

5. Har du några råd till andra som vill åka som volontärer?
Våga ta steget! Ta med era barn och åk på en kortare volontärresa, så öppnas många dörrar för kontakter och nya spännade erfarenheter. Åk genom en välkänd organisation så får du ut så mycket mer av resan än att bara jobba, dessutom träffar du en massa trevligt folk från hela världen.

Läs hela bloggen om volontärresan till Indien
Allt om Indien på ett ställe – kolla in resmålssidan


Sponsrade erbjudanden:


Hitta ditt flyg till Indien