Starta sommaren på Cypern för under 4500

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
20 grader, Medelhavscharm och låga priser. Den här ön har allt som vi frusna svenskar behöver för en tidig sommarsemester. Här ger vi dig till alla charterresor under 4500 kronor.

De flesta av oss är less på en alldeles för lång vinter, men misströsta inte, sommaren finns endast 4 timmar bort. Sätt dig på ett direktflyg till Cypern och njut av god mat och en varm sol i Medelhavet. Vi guidar dig till rätt plats och ger dig alla charterresor till Cyperns bästa semesterorter för under 4500 kronor. Priserna gäller för avresa mellan 1 april och 30 juni 2016 när två personer reser och bor tillsammans, på hotell med minst 3 stjärnor.

Ayia Napa & Nissi Beach

Ayia Napa är känt för att vara ett resmål för party lovers, men det är också så mycket mer. Här kan du njuta av lyx och några av öns finaste och mest barnvänliga stränder – perfekt för barnfamiljen. Ett stenkast bort ligger vackra Nissi Beach med vattensporter, lugna omgivningar och kristallklart vatten som har fått EU:s Blue Flag för sin renlighet. I Ayia Napa finner du också en mysig fiskehamn och trevliga skaldjursrestauranger.

Fig Tree Bay

Avkopplande atmosfär, långgrunda stränder och mysiga tavernor. Här trivs barnfamiljen extra bra i värmen. Njut av turkosa bukter, vackra stränder och ta en tur till Pernera-området som ligger några kilometer bort. Här finner du också en liten ö precis utanför kusten som är en populär plats att snorkla på.

Pafos

Det perfekta stället för dig som vill ta livet med ro. Slå dig ner på en av de många små kaféerna och restaurangerna, promenera längs strandpromenaden och fiskehamnen, besök den gamla saluhallen eller koppla bara av i solstolen med en bra bok. Du hittar även några av öns bästa golfbanor i Pafos. Vill du komma närmare lokalbefolkningen, besök gärna den norra delen av Pafos där du kan få se och uppleva ortens vardagsliv, samt den vackra torghallen.

Limassol

Förutom sol, bad och avkoppling kan Limassol skryta med en charmig gammal stadsdel, modebutiker, saluhall och ett roligt uteliv. Du finner också flera arkeologiska utgrävningar utanför byn, till exempel den grekisk-romerska teatern Kourion. Cyperns största hamnstad har en vacker marina med segelbåtar, lyxyachter och färjor som tar dig över till Grekland.

Larnaca

Cyperns tredje största stad, Larnaca, har under de senare åren utvecklats till en modern medelhavsstad. Här hittar du kaffebarer, hippa restauranger och bra shopping – och samtidigt känner du av den äkta cypriotiska känslan väl. Utforska de mysiga gatorna och grönsaksmarknaden i den äldre stadsdelen som ligger bakom den palmklädda strandpromenaden och spana in vackra historiska byggnader. Här är det upplagt för en perfekt mix mellan strand- och stadsliv, med mycket kul som händer på kvällar och nätter. I Larnaca finner du också rosa flamingos i den omtalade saltsjön.


Alla resor till Cypern för under 4500 kronor per person


I Reseguidens sökmotor finner du allt du behöver för din resa till Cypern:
- Alla charterresor till Cypern
- Hotell på Cypern
- Alla flyg till Cypern
- Hitta din hyrbil på Cypern

Cypern

30°
Klimat i september
25°
Badtemp i september
Utiskt mot Ayia Napa
1 / 21
Glasklart vatten!
3 / 21
Snorkling i kristallklart vatten
6 / 21
Afrodites födelseplats Petra tou Romioú (grekens s
11 / 21
Lunchutsikt på Konnos Bay
12 / 21
Här klev sköna Helena iland!
15 / 21
Bellapais klosterkyrka
16 / 21
Slingrande bergsvägar
18 / 21
Hotell Anastasia Beach
20 / 21
Härlig strand
21 / 21