Sportlov på hemmaplan

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: raketost, medlem sedan 2007
Det börjar dra ihop sig mot sportlov runt om i landet och många planerar att resa utomlands. Här är några tips för dig som ska fira sportlov hemma i Sverige.

Ni behöver inte åka långt för att hitta roliga aktiviteter för sportlovet. Årets vita upplaga av vintern lämpar sig perfekt för allehanda vintersporter och många städer har dessutom speciella sportlovsaktiviteter.

Res utan att lämna landet

Provsitt en tuktuk, upptäck regnskogen, smaska amerikanska pannkakor eller plumsa vid poolkanten – allt utan att lämna Sverige. Här tipsar vi om några perfekta aktiviteter för sportlovet i Sveriges tre största städer.

Stockholm

Se 3D-film i kupolformade Cosmonova
Häng med ner under ytan, ut i rymden eller tillbaka till dinousariernas tid. Biografen är kupolformad och flera av filmerna är dessutom 3D. Åldersgränsen är 5 år och barn upp till 18 år betalar från 40 kronor och vuxna från 65 kronor.
Var: Naturhistoriska museet, Frescativägen 40.

Återupplev Thailandsresan med middag
På den thailändska restaurangen Koh Phangan på Södermalm kan du både äta thai och provsitta tuktuk. Barnmenyn startar på 65 kronor och innehåller milda thailändska rätter, med såsen på sidan.
Var: Skånegatan 57

Göteborg

Upptäck regnskogen på Universeum
Kliv in regnskogen eller kika närmare i akvariet vid Korsvägen i Göteborg. Öppet alla dagar, mellan den 13-21 februari är det extraöppet mellan klockan 10-19. Vuxna betalar 155 kronor, barn mellan 3-16 år 99 kronor och barn under 3 år är gratis.
Var: Korsvägen

Käka amerikansk brunch på Egg and milk
På Egg and Milk kan ni äta en riktigt gedigen pannkaksbrunch i amerikansk diner-stil a'la 50-tal. Här finns också bagels, smoothies och annat gott.
Var: Övre Husargatan 23

Malmö

Poolkul i centrala Malmö
Häng vid poolkanten och lek loss i det stora äventyrsbadet med vattenrutschbana, virvelkanal, grottor och vågmaskin. För de vuxna som hellre vill ta det lugnt finns en stor relaxavdelning. Entré till Aq-va-kul kostar 30-45 kronor för barn och 75 kronor för vuxna.
Var: Regementesgatan 24

Japanskt möter västerländskt
Ta en sväng till Japan, utan att lämna Malmö. På Chill Out Sushi & Café kan ni låta er väl smaka både sushi och helt andra godsaker som pastasallad. Perfekt för familjen där alla kanske inte gillar sushi.
Var: Södra Förstadsgatan 115

3 paketerbjudanden på hemmaplan

1. Barnen blir bortskämda i Björkliden
Under vintern bjuder Björkliden Fjällby alla barn på boende i extrasäng, mat, skidpass och utflykt till fjällstationen Låktatjåkko. Vuxna betalar från 1695 kronor för ett baspaket med skidpass och logi.
Fira sportlov i Björkliden Fjällby.

2.Skoj ombord på Viking Line
Under sportlovsveckorna händer det mycket kul på Viking Line. Det blir bland annat barnbuffé med mycket gott, bollhav, spelrum, filmer och tävlingar. Åk med på dygnskryssning mellan Stockholm och Åbo från 170 kronor per familj eller åk över dagen mellan Stockholm och Mariehamn.
Kryssa på Östersjön på sportlovet.

3. Spapaket för hela familjen på First Hotel Billingehus
Under vecka 7-9 kan hela familjen njuta på spa i Skövde med övernattning och frukostbuffé. I priset ingår också spaentré, kakbuffé och behandling för alla i familjen som fyllt 6 år. Behandlingarna under lovet är anpassade även för barn och unga. Paketpris med övernattning från 850 kronor per vuxen och 349 kronor för barn (6 år och över.)
Läs mer om familjespa på First Hotel Billingehus.

Fler sportlovserbjudanden här.


Fyrstjärniga hotell
Fly landet?

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21