Spansk lyx för finsmakare

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Njut av allt som Katalonien har att erbjuda.
För dig som alltid äter det godaste på menyn. Här är upplevelser i Spanien som är något utöver det vanliga.

Det är skönt att kunna välja. Unna dig att bo på ett riktigt bra hotell, äta utsökt mat och dricka fina viner. Spanien har allt det. Här är våra bästa tips för en riktigt lyxig semester.

Gourmet i Baskien

I norra Spanien ligger Baskien. Här finns flest restauranger med stjärnor i Guide Rouge (tidigare Guide Michelin) per capita i världen. Staden San Sebastián är matglädjens nav. Här finns Arzak, som med sina tre stjärnor i Guide Rouge är en av världens bästa restauranger. En annan kulinarisk höjdare är matgurun Martin Berasategui trestjärniga restaurang på Guggenheim-museet i Bilbao.

I Baskien finns också vindistriketet Rioja. Här kan du åka från mellan stora och små vinhus för provsmakning. Lite otippat är Riojas roséviner riktigt fina.

Bo som en kung på en parador

En parador är något av det lyxigaste du kan bo på i Spanien. Hotellen ligger oftast i historiska byggnaders som slott och kloster. Hotellen hittar du i Galicien, Catalunya, Andalusien, Kanarieöarna och de gamla spanskkoloniserade städerna i norra Afrika.

Finlir i Katalonien

Katalonien är vinets och olivoljans region och här finns vindistriktet Penedès med många fina vingårdar. Vinet njuter du gärna med lokala tapasläckerheter – det katalanska köket räknas som ett av de främsta och här hittar restauranger som är riktiga kulinariska höjdare.

Katalonien har en lång tradition av spa och här finns många så kallade “balnearios”, spanska badhus. Katalonien har också en spännande arkitektur- och konsthistoria, framför allt i Barcelona. Antoní Gaudí vars fantasifulla former syns överallt i Barcelona, var katalan, liksom konstnärerna Miró och Dalí.

I Girona finns den fantastiska restaurangen Can Roca. Den har två stjärnor i Guide Rouge och varje rätt är en upplevelse. Smakerna är klassiska och utsökta.

Läs mer!

Restaurang Arzak
Barcelona är Europas bästa weekendstad
Restaurang Can Roca
Salvador Dalímuséet

Hitta billiga resor till Spanien här.

Flyg från din stad till Barcelona

Flyg från din stad till Baskien

Flyg från din stad till Málaga

Lyxa på öarna

Spanien