Spana in vinterns charternyheter

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cereza, medlem sedan 2006
Vi har kikat närmare på vinterns charternyheter och guidar dig till klassiker som Egypten och Thailand – men även heta uppstickare som Sri Lanka och lilla paradisön Isla de Holbox i Mexiko.

Vinterns resor ligger köpklara och väntar på glada semesterfirare – ju tidigare du bokar desto mer kan du välja bland. Eftersom resorna släpps så tidigt kan det vara svårt att hålla koll på vad som egentligen är nytt och hett i vinter. Här fräschar vi upp ditt minne och plockar några russin ur vinterns charterkaka.

Sri Lanka gör comeback

Vinterns hetaste nyhet för dig som vill prova något exotiskt är Sri Lanka. Såväl Apollo som Fritidsresor och Ving har charter till ön vid Indiens sydspets i vinter. Det är den sydvästra kusten som gäller och några av orterna är Negombo, Beruwela och Hikkaduwa. Dessutom finns fina kombinationsresor för dig som vill inkludera Maldiverna. Sri Lanka är exotiskt och varierat och bjuder på härliga bad – dessutom är det riktigt billigt.

Nyheter på klassiska resmål

Thailand och Egypten är båda klassiska och omtyckta resmål. I vinter drar Fritidsresor igång resor till två nya orter: Rayong och Kui Bury. Båda ligger på det thailändska fastlandet, den förstnämnda i Siambukten och den andra cirka åtta mil söder om Hua Hin. I Egypten finns vinterns nyheter bland annat längs Marsa Alam-kusten där du kan testa Coraya Bay som bland annat har härlig dykning i Röda Havet. En annan nyhet till Egypten är Apollos direktflyg till Hurghada från Jönköping, Visby, Luleå och Karlstad.

Mexiko – Isla de Holbox

Fritidsresor kallar själva Isla de Holbox för “en välbevarad hemlighet” och det lugna tempot gör att du kan ha en riktig paradissemester här. Om du mot förmodan skulle tröttna att sola, slappa och bada kan du kombinera med Cancún eller Playa del Carmen. Du kan resa charter till Mexiko med Apollo och Ving också, dock ej till Isla del Holbox.

Fler vinterresor

Är du sugen på att testa något lite annorlunda? Med Apollo kan du bland annat testa Vietnam, Kuba eller Kenya. Ving fortsätter även denna vinter med direktflyg till Aruba och de har även Gambia bland sina lite ovanligare resmål. Fritidsresor har exempelvis Kap Verde i programmet och Solresor tar dig till både Dubai och Oman.

Jämför charter till olika destinationer här.

Psst! I september kommer du att kunna läsa mer om både Sri Lanka och Isla de Holbox här på Reseguiden.se. Missa inte det!

Het charter att värma sig med i vinter