Spana in 5 sköna kryssningar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Elena Luria
Bild: Jeff Clow
Karibien, Söderhavet, Nilen, Stilla Havet eller Skagerrak. Oavsett vilka farvatten du helst kryssar i finns en mängd alternativ.

Varför spendera semestern på ett resort när du kan bo på en båt som flyttar sig runt till nya platser, så gott som varje dag? Med en kryssning ser du mer på resan, utan att behöva resa på egen hand. Här är fem sköna kryssningserbjudanden som återfinns på Reseguiden.se:

Kryssa på Nilen

En veckolång Nilenkryssning mellan Luxor och Aswan. Du får bland annat chans att se Sfinxen, pyramiderna, Karnaka och Konungarnas dal. Flyg tur och retur från Stockholm till Kairo och även transport i Egypten via tåg ingår.
Pris: Från 11900 kronor per person.
Läs mer: Kryssa på Nilen

Upplev Hawaiis öar

Fartyget Pride of America kryssar bland Hawaiis öar. På Big Island finns bland annat möjlighet att uppleva Vulcanos National Park och se när het lava sprutar rakt ut i havet. Fartyget ligger i hamn två dagar på både Maui och Kauai, så du hinner kika runt lite mer. Flyg tillkommer.
Pris: Från 12420 kr per person.
Läs mer: Upplev Hawaiis öar

Tre-dagars ölkryss på nära håll

Du behöver inte åka långt för att njuta av en härlig kryssning. Ett alternativ på nära håll är en tur mellan Köpenhamn och Oslo i ölens tecken. Två nätter ombord i dubbelhytt och ölprovning med snacks ingår. Kryssningen avgår dagligen från Köpenhamn.
Pris: Från 634 kronor per person.
Läs mer: Tre-dagars ölkryss på nära håll

Karibien-kryssning

Här är kryssningen som passar perfekt för den mognare publiken, men också mindre barnfamiljer. Fartyget Celebrity Solstice kryssar i östra Karibien varannan vecka med två olika rutter, som utgår från Fort Lauderdale. På båda veckokryssningarna besöks bland annat St. Martin och Puerto Rico. Flyg tillkommer.
Pris: Från 6420 kronor per person.
Läs mer: Karibien-kryssning

Snorklingsäventyr i Fijis vatten

En kortare kryssning i Fijis arkipelag som lämpar sig perfekt för att upptäcka det marina livet och snorkla. Båten kryssar bara ett par timmar om dagen, så det finns gott om tid att utforska både öar och hav. Flyg tillkommer.
Pris: 6475 kronor per person.
Läs mer: Snorkling i Fijis vatten

Fler kryssningserbjudanden här

Flyg till kryssningen