Spa på kryssning

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Bild: Christian Wheatley
Bild: Yuri Arcurs
Foto: tony, medlem sedan 2004
Spakryssning är ett utmärkt resealternativ för den som behöver samla krafter - här blir du ompysslad från topp till tå.

Under en spakryssning får du ta del av olika behandlingar, som gyttjebad, helkroppsmassage, bubbelbad och ansiktsrengöringar. På de flesta kryssningar med spatema väljer du själv vilka behandlingar som du vill pröva. Här är några exempel på kryssningsbolag som ordnar spakryssningar:

Stena Line

I Stena Lines Beauty Cruise ingår två “prova-på” behandlingar (kortare varianter på ordinarie behandling i Wellness Center). Varför inte ladda batterierna med en skön massage eller avkopplande ansiktsbehandling?
Linje: Karlskrona – Gdynia – Karlskrona
Pris: Från 595 kronor per person, tur/retur i 2-bäddshytt

Viking Line

Köper du en spakryssning med Viking Line åker du med Cinderella till Åland och kan under resan njuta av ett flertal olika behandlingar. Här kan du till exempel välja en välgörande behandling, dricka fruktjuicer i hälsobaren, shoppa i fartygets spashop och bada. Behandlingar som erbjuds på Viking Lines spakryssning är bland annat kroppsskrubb, lerinpackningar, ångbastu och ansiktsmasker.
Linje: Stockholm – Mariehamn – Stockholm
Pris: Från 1231 kronor per person, tur/retur i 2-bäddshytt

MSC Cruises

Spakryssningen är MSC Cruises mest avkopplande program, tillägnat välbefinnande och skönhet – ett bra tillfälle att förbättra hälsan. Aurea SPA och skönhetscenter erbjuder dig balinesisk massage, termalbad med lera, aromaterapi och skönhetsbehandlingar. Denna holistiska livsstil speglar sig också i måltiderna. MSC Cruises har sin rutt i Medelhavet, men du kan också välja en spakryssning i Nordeuropa.
Exempel på linje: Spanien (Barcelona) – Italien – Grekland ­– Rhodos – Egypten – Turkiet – Kreta – Siclien – Spanien (Barcelona)
Pris: Från 7700 kronor per person för 12-dagars i 2-bäddshytt

Carnival

Carnival är ett amerikanskt kryssningsbolag som anordnar spakryssningar i Karibien. Här kan du slappna av och hämta energi, samtidigt som du får chans att se flera exotiska öar och hamnar där palmerna svajar och sanden ligger vit. Helkroppsmassager, skönhetsbehandlingar med till exempel heta stenar och aromatiska oljor låter dig bli ordentligt bortskämd.
Exempel på linje: Miami – Key West – Cozumel, Mexico – Miami
Pris: Från 1290 kronor per person för 4-dagar i 2-bäddshytt

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises AquaSpa är världens största och lyxigaste flytande spa. Behandlingsmenyn har ett utbud som skulle göra vem som helst obeslutsam. Her kan du skämma bort dig själv med en förfriskande manikyr eller en skön massage. Celebrity Cruises seglar i Alaska, Bahamas, Bermuda, Canada, Karibien, Europa, Galapagos, Sydamerika med flera.
Exempel på linje: Buenos Aires, Argentina – Uruguay – Chile
Pris: Från 11640 kronor per person för 14-dagar i 2-bäddshytt

Alla priser hämtades 2009-09-22.

Pssst!
Innan du åker på en spakryssning bör du läsa noga igenom villkoren så att du vet vad som ingår och vad som måste bokas som tillägg innan du reser. De flesta behandlingar är en extra kostnad, så tro inte att det är fritt fram när du väl klivit ombord på kryssningsfartyget.

Flyg till kryssningen

Kryssningsbolagens hemsidor:Stena LineViking LineMSC CruisesCarnivalCelebrity Cruises