Sommarens resetrender 2013

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Foto: Thinkstock
Sommaren 2013 är charterutbudet större än någonsin. Valen du kan göra inför din resa blir fler och fler och resorna specificeras mot träning, par utan barn, lyx, barnfamiljer, hotell med gratis uppkoppling och egna pooler med så kallade swim outs. Vilken resetrend lockar dig?

Träning

Charterresor med träning på schemat blir mer och mer populärt. Det finns flera hotellanläggningar med ett stort utbud av träningsmöjligheter så som gruppträningspass, löparspår, windsurfing och vattengympa. Att må bra och ta hand om sig själv även på semestern är numera självklart för många. På många hotell finns också ett stort utbud av spabehandlingar.
Apollo har träningsresor till Playitas.
Fritidsresor kallar deras träningshotell Magic-Life och finns i Turkiet, Tunisien och på Kos.
Vings träningshotell har samarbete med SATS och erbjuder gruppträningspass och konditionspass på alla deras Sunwing- och Sunprimeanläggningar.
Solresor har träningsresor till Side, Turkiet och Furtuventura.

Resa utan barn

En hotelltyp som ökar är hotell med en åldersgränds på 16 år. För er som reser utan barn är det här det perfekta valet. Oavsett om ni är ett par, ett kompisgäng eller om du reser ensam och söker lugn och ro, god mat, spabehandlingar eller nöjesliv så vet ni att det är garanterat barnfritt. Se Apollos Duo-hotell och Solresors barnfria hotell. Ett hotellkoncept som är populärt är också Vings Sunprime-hotell för resor utan barn.

All Inclusive

Även om det är många som aldrig skulle kunna tänka sig att åka på en all inclusive-resa är det ett koncept som ökar hela tiden. Folk blir mer och mer bekväma och de som reser med barn uppskattar det enkla i att resa med all inclusive. Hotellen har också ändrats och all inclusive idag behöver inte betyda samma gigantiska buffé kväll efter kväll. Ofta har hotellen många restauranger och ibland även a la carte med olika rätter att välja mellan.
Sök all inclusive-resor här

Swim-out

En av årets hetaste trender är den egna utgången till poolen, så kallad swim out. Kliv ut ur hotellrummet och rakt ner i poolen. En ny typ av lyxresa som inte behöver kosta skjortan. Vissa hotell har egna, privata pooler, andra simmar du direkt ut till den stora allmänna poolen.
Se 10 heta hotell med egen pool.

Resa med barn

Precis som att researrangörerna satsar mycket på barnfria hotell satsas det minst lika mycket på familjehotellen. Det är framför allt Vings familjehotell med sina maskotar Lollo & Bernie och Fritidsresors familjehotell med Bamses Värld som har det största utbudet för familjerna. Välj och vraka om ni vill ha vattenland, minidisco, glassbar eller studsmattor, eller varför inte allting på samma hotell?

Hotell med gratis WiFi

Att vara uppkopplad och att kunna skryta med härliga semesterbilder på olika sociala medier blir mer och mer efterfrågat. Dessutom är det många som känner att de behöver kolla sin mail när de är iväg hemifrån allt för länge. Fler hotell har nu uppmärksammat detta och erbjuder gratis internet i antingen receptionen eller hela området, i vissa fall även i ditt eget hotellrum. Solresor har hotell med gratis WiFi och här hittar du Vings utbud av hotell med gratis WiFi.