Sommarens hetaste resmål

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Foto: ellinor, medlem sedan 2007
Bild: Thinkstock
Foto: sirapp, medlem sedan 2008
Sommarens hetaste resmål ligger givetvis vid Medelhavet. Vi guidar dig till några favoriter bland sandstränder, gröna öar och sköna städer.

Det börjar bli dags att planera sommarens semester. Spana in vår guide till sommarens hetaste resmål vid Medelhavet och släpp loss fantasin redan idag.

1. Bodrum

Chica Bodrum har kallats Turkiets Saint-Tropez och är ett av landets hetaste resmål just nu. Här känner du historiens vingslag vid sevärdheter som Bodrum Castle, njuter av shopping eller det härliga blå havet. Många testar dykning, men du kan också nöja dig med att stanna ovan ytan på någon av de många stränderna eller att åka på båtutflykt med en klassisk Gulet-båt. I närheten av Bodrum ligger en rad olika badorter för olika smaker – från livliga Gümet som passar party-glada resenärer till lugna Bitez som är perfekt för strandliv och vattensport.

Så tar du dig hit: Du kan resa till Bodrum med flera svenska charterbolag, men också med reguljärflyg via Istanbul. Från flygplatsen tar det ungefär 30 – 40 minuter med buss.

2. Västra Cypern

Cyperns vatten är kristallklart och får högsta betyg i EU:s badvattenrapport år efter år. Ön är ett självklart sol- och badresmål, men har även mycket annat att erbjuda. Med Pafos på västra Cypern som utgångspunkt kan du upptäcka Trodosbergen med sina trevliga vinbyar och vackra natur. Staden Pafos är världsarvsmärkt av UNESCO och är full av historiska sevärdheter, inte minst de vackra mosaikerna nära hamnen. Hamnstråket har också flera trevliga tavernor där du kan ta en paus med en kaffe eller en bit mat.

Så tar du dig hit: Du kan resa charter med Fritidsresor och Apollo till Pafos. När du flyger reguljärt till Cypern landar du ofta i Larnaka, men i april öppnar Ryanair en ny lågprislinje mellan Stockholm Skavsta och Pafos.

3. Menorca

Mallis charmiga lillasyster Menorca är en grön och frodig ö där det finns mycket att upptäcka. Den största badorten heter Cala'n Bosch och har restauranger, barer och butiker, men nattlivet på ön är lugnt. Menorca pasar bäst för dig som vill ha en lugn semester med mycket sol och bad. Eftersom ön är ett naturreservat byggs få nya hotell och känslan är genuin och småskalig med mysiga orter och härliga badvikar. Hyr gärna bil och hitta din egen strandfavorit för dagen.

Så tar du dig hit: Du kan resa charter med flera svenska bolag till Menorca, men du kan också välja att flyga reguljärt från både Stockholm och Köpenhamn. Kombinera gärna med Mallorca, därifrån kan du resa med antingen lågprisflyg eller båt.


4. Sicilien

Siclien har inte bara fler soltimmar än det italienska fastlandet, sommarsäsongen är faktiskt längre också. Här kan du kombinera sol och bad med naturupplevelser och fantastisk mat. Soldyrkare testar med fördel orter som Giardini-Naxos på östra Sicilien, Cefalú på nordkusten eller Castellammare del Golfo i nordväst. Att bestiga vulkanen Etna är ett måste, till fots tar det ungefär fyra timmar fram och tillbaka. Missa inte heller chansen att gå en matlagningskurs för att utforska det sicilianska köket. I Palermo finns många bra alternativ att välja bland.

Så tar du dig hit: Du kan resa charter till Sicilien från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Från flygplatsen till charterorterna Giardini-Naxos och Taormina, tar det cirka 45 minuter till en timme med buss. Det finns också reguljärflyg och till och med lågprisalternativ till Trapani.

5. Milos


Milos ligger längst västerut i ö-gruppen Kykladerna och är ett populärt semesterresmål bland grekerna själva. Ön som har fler än 70 stränder är ett perfekt val för dig som gillar att sola och bada. Du kan välja att bo i huvudorten Adamas som också är dit färjan anländer. Här finns en hamnpromenad med restauranger och kaféer. Ett annat alternativ kan vara den lilla fiskebyn Pollonia. På Milos finns gott om små byar med mysiga tavernor, maten på ön är känd för att vara riktigt bra. Den viktigaste sevärdheten är de underjordiska systemet av katakomber där statyn Venus hittades.

Så tar du dig hit: Du kan resa charter hit i sommar och resan går via Santorini där flygplatsen ligger och sedan vidare med båt. Ett annat alternativ är att flyga reguljärt till Athen och ta sig vidare ända därifrån med båt.


Hitta ditt flyg

Charter till BodrumCharter till Pafos

Charter till Menorca
Charter till Milos
Charter till Siclien

Om Menorca Spanien

Menorca, som tillhör Spanien, är ett oförstört resmål som passar dig som önskar ett lugnt tempo och vacker natur. Öns södra kust har fina sandstränder och kalksten, medan den norra består av klippor. Högsäsongen infaller i maj till oktober.
Laid back
Barnvänligt
Begränsat nattliv
Genuint
Sandstrand
Sol & bad
26°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
3,5tim
Flygtid från Stockholm