Sommarens hetaste festivaler

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thomas Kjær
Bild: Dan Holmgren
Bild: Rockparty
Bild: Rasmus Weng Karlsen
Bild: Dan Holmgren
Festivalernas högsäsong och alla musikälskares bästa tid är här. Du hittar dem från Hässleholm och Sölvesborg i söder till Piteå i norr – sommarens hetaste festivaler.

I maj vaknar festivalsverige till liv igen och för med sig en kavalkad av musik, i en rad olika genrer, till festivaler runt om i landet. Som vanligt bjuds det på såväl kända som okända, nya och gamla favoriter. Spana in sommarens hetaste festivaler:

Siesta! 28-30 maj

Redan i maj slår sydsvenska Siesta! upp dörrarna. Siesta! har bjudit in både små och stora band och artister till Hässleholm sen 2003. I år gästas festivalen bland annat av Placebo, Sonic Youth, Kleerup, Phoenix och Mando Diao.
Kostar: 745 kronor

Sweden Rock Festival 3-6 juni

Bara några dagar efter Siesta! byter södra Sverige genre och laddar för hårdrock i Sölvesborg. Årets 4-dagarsbiljett är redan slutsåld och bokade är bland annat ZZ Top, In Flames, Hammerfall, Flogging Molly och Motörhead.
Kostar: 3-dagars kostar 1990 kronor

Where the Action is 12-13 juni

En tvådagars stadsfestival på Stora Skuggan i Stockholm med bland annat Neil Young, Nick Cave & the Bad Seeds, Pixies, Moneybrother och Markus Krunegård.
Kostar: 1305 kronor

Peace & Love 22-27 juni

Peace & Love i Borlänge bjuder inte bara på musik men också debatter och mycket mer med mångfald, gemenskap och förståelse i centrum.
Under sex dagar gästar bland annat Anna Ternheim, Backyard Babies, Ulf Lundell, Mötley Crüe, Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och många fler.
Kostar: 1295 kronor

Metaltown 26-27 juni

Under en fredag-lördag förvandlas Frihamnen i Göteborg till ett hav av hårdrocksälskare med stora bokningar som Marilyn Manson, Cult of Luna och Slipknot.
Kostar: 1295 kronor

Roskildefestivalen 2-5 juli

På nordeuropas största festival finns med största säkerhet någonting för alla smaker och åldersgrupper. Roskildefestivalen har arrangerats sedan början av 70-talet och i år besöker bland annat Coldplay, Nick Cave & the bad seeds, Nine Inch Nails, Oasis, Pet Shop Boys, Glasvegas, Röyksopp och många andra.
Kostar: 2635 kronor (1785 danskar kronor)
Psst! Swebus Express har släppt 500 festivalpaket med rabatterad resa till Roskilde från en rad svenska orter. Priserna för resa och biljett varierar mellan 2520 och 3035 kronor beroende på avreseort. Läs mer på Swebus Express.

Arvikafestivalen 2-4 juli

Arvikafestivalen har alltid haft ett synthfokus och i år, när festivalen arrangeras för sjuttonde gången, har en av de stora drömbokningarna blivit sanna. Det är dags för åttiotals-syntharna Depeche Mode att gästa de värmländska skogarna. Andra bokade artister är bland annat Nine Inch Nails, Fleet Foxes, Anna Ternheim, The Sounds och Röyksopp.
Kostar: 1195 kronor

Hultsfredsfestivalen 8-11 juli

Festivalen är flyttat till en solsäkrare månad och förlängd med en dag. Bättre läge än på länge och med bokningar som The Killers, Kings of Leon, Franz Ferdinand och Regina Spektor. Dessutom gästas de självklart av stora delar av den svenska artisteliten som Mando Diao, Sahara Hotnights, Peter, Bjorn och John och många andra.
Kostar: 1490 kronor

Piteå dansar och ler 22 - 26 juli

I juli fylls staden av festglada människor och blandad musik bjuder upp till dans. I år besöker bland annat A Camp, Timbuktu, Hammerfall och Måns Zelmerlöw den norrländska gatufesten.
Kostar: 665 kronor

Emmaboda 30 juli - 1 augusti

En mindre indiefestival i de småländska skogarna, i år är bland annat Bob Hund, Navid Modiri och Gudarna, Familjen, Markus Krunegård, Miss Li och Skansros bokade.
Kostar: 795 kronor

Storsjöyran 30 juli - 1 augusti

Den 30 juli är det även dags för den stora musikfesten vid Storsjöns strand i Östersund. Bland annat dyker artister som Lady Gaga, Amy Mc Donald, Thåström och Veronica Maggio upp. Du kommer även att kunna prova Silent Disco, där den dansanta massan rör sig i takt till musik som spelas i individuella hörlurar.
Kostar: 995 kronor

Way Out West 14-15 augusti

En av alla cityfestivaler som ploppat upp under de senaste åren – här blandas det friskt med en härlig mix. Redan under torsdagen den 13 augusti startar klubbspelningarna och spelningarna i Slottskogen tar vid på fredagen. Bokade än så länge är bland annat Band of Horses, Artic Monkeys, My Bloody Valentine, Bon Iver och Anthony and the Johnsons.
Kostar: 1345 kronor

Psst! Priserna ovan avser festivalpass, se respektive hemsida för information om en-dagarsbiljetter och när de släpps. På många festivaler ingår camping i priset – undantaget är dock stadsfestivaler som Way Out West och Where the Action is. Kolla upp vad som gäller för just din festival.

Hitta mer info om respektive festival


Siesta!
Hultsfredsfestivalen
Peace & Love
Roskildefestivalen
Where the action is
Arvikafestivalen

Sweden Rock
Way out West
Metaltown
Emmabodafestivalen
Storsjöyran
Piteå dansar och ler

Generell info:

Festivalinfo

Festivalbussen


Hitta hyrbil här
Hitta din tågresa här
Hitta hotell och vandrarhem här

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21