Sommarens hetaste charternyheter

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: malin2006, medlem sedan 2006
Foto: Solresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Sommaren känns inte lika långt bort om du planerar den redan nu. Charterarrangörerna har börjat att släppa sina sommarresor och vi har samlat de bästa nyheterna.

Vintern hinner knappt börja innan charterarrangörerna släpper sina soligaste sommarresor. Det är många som är ute i god tid - var det du också! Solsäkra din semester redan idag. Här är de bästa nyheterna till avkoppling och sol och bad.

Greklands nya resmål

I sommar har flera charterrarrangörer många grekiska nyheter. Apollo börjar med charter till byn Siova på grekiska fastlandet. Välj att njuta vid en av sju härliga badvikar och gör cykel- eller båtutflykter. På halvön Peloponnesos finns Kalamata, en stad med typiskt grekiskt vardagsliv. Åk hit med Apollo och bo på lyxresorten Costa Navarino med bra golf- och träningsmöjligheter. Till den lyxig partyön med vita hus och väderkvarnar Mykonos, kan du åka med både Ving och Apollo. De mindre byarna passar dig som söker en lugn semester. På Vings nyhet Symi får du en lugn semester i vacker grön natur med små badvänliga vikar. Alonissos är en liten ö där Ving låter dig njuta av härliga stränder och vackra vandringsleder. Till trendiga Mykonos och ögrannen Syros reser du med Ving. Solresor börjar med charter till Zakynthos, som bjuder på kristallklart vatten, grottor och havssköldpaddor.
- Hitta charter till Grekland >>

Ibiza och Formentera - nya charterdestinationer i Balearerna

Fritidsresor och Ving börjar med direktcharter till Ibiza och grannön Formentera. Båda öarna ligger i Balearerna, precis som populära Mallorca och lillasystern Menorca. På Ibiza får du sol och bad i kombination med ett trendigt stadsliv. Hit kan både partysugna, vuxna och barnfamiljer åka. Formentera är en lugnare ö och lockar med unik natur och riktigt fina stränder.
- Charter till Spanien >>

Costa de la Luz - nytt spansk resmål

I sommar kan du åka till spanska Costa de la Luz i Andalusien, väster om Gibraltar. Solresor börjar med charter hit. Här möts du av långa sandstränder, hotell med hög standard och en sol som skiner nästan jämt. Det är dessutom lätt att ta en dagsutflykt till Portugal och Algarve.
- Hitta charter till Costa de la Luz >>

Algarve - ny charterdestionation i Portugal

Solresor lanserar charter till Algarve längst Portugals sydkust. Åker du en bit in på säsongen så är det riktigt skönt. Det är solsäkert och lite svalare i både luften och vattnet än Costa de la Luz. I västra delen av Algarve-kusten ramas stränderna vackert in av berg.
- Hitta charter till Algarve >>

Albanien - charternyhet med grekiska influenser

Apollo är först ut med charter till södra Albanien. Resorna går till den turistvänliga badorten Saranda, som ligger mittemot grekiska Korfu. Saranda påminner om Grekland eftersom de är grannar, men har även influenser från Italien. Albanerna själva kallar orten för “smekmånadens stad”.
- HItta charter till Albanien >>

Sicilien med Solresor och Airtours

I sommar går fler resor till italienska Sicilien. Både Airtours och Solresor börjar åka till östra och sydöstra Sicilien. Med Solresor kan du åka på charter till fyra orter i provinserna Syrakusa och Ragusa. Airtours börjar med paketresor till Taormina och Giardino Naxos och erbjuder en längre säsong. Sedan tidigare kan du även åka hit med Fritidsresor.

Istrien nytt resmål i Kroatien

Solresor är först ut med charter till Istrien, som är en halvö i Adriatiska havet och tillhör Kroatien. Välj mellan de två resmålen Pula och Poreč på västra kustsidan. Resmålet passar den som vill uppleva mycket på semestern och lata dagar vid stranden blandas med utflykter.
- Hitta charter till Istrien >>

Club Paradiso - nytt familjehotell i Alanya

I sommar kan du bo på Club Paradiso i Alanya med Solresor. Passar bra för den riktigt stora familjen eller sällskapet. Här kan du bo i rum med ett, två eller tre separata sovrum för upp till åtta personer. Hotellet ligger i ett lugnt område med egen sandstrand och utsikt över Taurusbergen. Det finns fem olika poolområden, två separata barnpooler och en vattenrutschkana. Passa på att göra aktiviteter som tennis, biljard, minigolf, gym eller bada jacuzzi och hamam.
- Läs mer om hotellet >>

Marmari Beach på Kos blir Blue Village

Fritidsresor startar sitt femte Blue Village-hotell i Grekland. Det nyrenoverade hotellet ligger utanför Kos stad och får temarestaurang och skandinavisk barnklubb. Familjerummen är extra stora med plats för upp till fem personer. I hotellträdgården finns det flera poolområden med tre barnpooler och vattenrutschkana. Även aktiviteter som tennis, volleyboll, fotboll, basket och kvällsunderhållning finns.
- Läs mer om hotellet >>

Bo på Cavo Tagoo på grekiska Mykonos

Cavo Tagoo på Mykonos är ett spektakulärt vuxenhotelll med vita exklusiva inredningsdetaljer. I sommar kan du bo här med Ving. Njut av solterrassen med pool och bar. Bredvid poolområdet ligger Tagoo Restaurant i vacker miljö. Hotellets rum är ljusa i varierande storlek med olika inredningsdetaljer och med balkong. Det finns även tillgång till gym och spa.
- Läs mer om hotellet >>

Budget-all inclusive till solen

I sommar börjar Fritidsresor med hotellkonceptet Suneo Club. Det är all inclusive-hotell för dig med mindre budget. Hotellen finns i Turkiet, Grekland, samt på Cypern, Ibiza och Menorca.
- Läs mer om hotellen >>

Urbant hotellkoncept i citynära lägen

Fritidsresor lanserar det ungdomliga hotellkonceptet Scene. Här får du en solsemester med urban känsla, moderna hotell med pool och citynära lägen. Hotellen finns på Korfu, Rhodos, Ibiza, Mallorca, Cypern och i Turkiet.
- Läs mer om hotellen >>

Turkiets nya vuxenhotell

Allt fler resenärer efterfrågar vuxenhotell, vilket gör att Ving öppnar två nya Sunprime Hotels i Turkiet i sommar. De nya hotellen är Sunprime Numa Beach utanför Alanya och Sunprime Beachfront i Marmaris. Nu erbjuder Ving 14 Sunprimehotell världen över, varav fem i Turkiet.
- Läs mer om hotellen >>


Charter i sommar

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.