Sommarens hetaste charternyheter

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: friss, medlem sedan 2009
Bild: Fritidsresor
Bild: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Bild: Joakim Borén, Ving
I sommarens charterprogram finns flera sköna nykomlingar i Grekland. Det satsas även på spanska Menorca och Turkiet.

Så fort julen är över börjar många att planera sin sommarsemester och högsäsong för biljettbokning är redan i januari. Många har en favorit som de reser tillbaka till år efter år, men om du är sugen på att testa något nytt så finns alltid flera heta nykomlingar. Vi har hela översikten med sommarens nya resmål.

Små grekiska pärlor är sommarens största trend

Flera av de svenska charterbolagen presenterar nya eller nygamla resmål i Grekland i sina sommarprogram. Många av dem är riktigt små, genuina pärlor. Apollo satsar på Sporadernas minsting Alonissos nära Skopelos och Skitahos. Här bor du på små familjeägda pensionat och badar i det kristallklara vatten som Greklands enda marina nationalpark erbjuder. Ön Chalki utanför Rhodos är en annan nyhet som är liten, men naggande god. Med bara 300 invånare är det riktigt lugnt och skönt, så vänta dig inga resorts eller nattklubbar. Här hyr du istället boende av ö-borna själva. Kos gör comeback i Vings charterprogram och därifrån avgår båtar mot klätterön Kalymnos och den lilla vulkanön Talendos. Apollo låter också lugna Milos göra comeback. Ön som ligger i Kykladerna är en favorit bland grekerna själva och har över 70 stränder. Fritidsresor satsar på Grekland genom att lansera två charterkombinationer till Samos med Ikaria och Korfu med Paxos. De drar också igång direktflyg till Heraklion vilket är smidigt för alla som vill besöka östra Kreta. Langley blir ensamma om att köra charter till Kalamata på den gröna halvön Poleponessos. Klarblått vatten och olivlundar ramar in orten dit svenskar nu kan resa charter för första gången sedan 2007.

Fler resor till Mallis gröna lillasyster

Menorca är en annan uppstickare i sommar och Solresor får sällskap av Fritidsresor som drar igång charter till en rad resmål på den gröna ön. Mallorcas lillasyster har orörda stränder och vackra byar som passar vuxna, både med och utan barn. Den lilla badorten Arenal d´en Castell har stränder och badland och är perfekt för barnfamiljer. Cala´n Bosch är också en badvänlig stad med två vackra stränder och en fin båthamn. Orten passar bra för både barnfamiljer och par. Cala Galdana är perfeket för vuxna som vill unna sig lite extra när det gäller boendet och Cala Santandria passar de allra flesta. Här finns en otroligt vacker strand. För dig som hellre bor i en stad med mindre turister passar Mahón bra. Det är Menorcas största stad och här finns allt du behöver för en härlig semester med shopping, restauranger och salta bad. Solresor har premiär för den lilla badorten Punta Prima nära Mahón.

Alla sommarens charternyheter

Grekland

Apollo: MIlos, Chalki, Alonissos, Plakias på Kreta, Poros, Atens Riviera och direktflyg till Kefalonia från Göteborg.
Airtours: Comeback för Rethymnon på Kreta och nytt direktflyg från Göteborg till Kefalonia.
Fritidsresor: Kombinationsresor med Samos och Ikaria, Korfu och Paxos. Direktflyg till Heraklion på östra Kreta.
Langley: Kalamata.
Ving: Comeback för Kos, premiär för Kalymnos och Telendos.

Turkiet

Detur: Bodrum.
Fritidsresor: Özdere, Avsallar, Altinkum, Hisarönü.
Ving: Marmaris och Icmeler
Solresor: Bodrum.

Spanien

Fritidsresor: Fem nya orter på Menorca: Cala Galdana, Cala´n Bosch, Cala Santandria, Arenal d´en Castell och Mahón. Tre nya orter på Mallorca: Can Pastilla, Pollensa och Cala Mayor.
Solresor: Costa Almeria i Andalusien, Punta Prima på Menorca, Puerto Pollensa på Mallorca.

Kroatien

Airtours: Dubrovnik blir weekendresmål och Makarska Rivieran och Brac gör comeback.

Italien

Fritidsresor: Rundresa i Kalabrien och på Sicilien.
Solresor: Capri.

Övrigt

Andra nya charterresmål i sommar är Djerba med Ving och Dubai, Seychellerna och Armenien med Apollo.

Här hittar du alla charterresor på ett ställe!

Sommarens billigaste charter

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.