Sommarens hetaste charternyheter

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Apollo
Utbudet för nästa sommarsemester är större och mer intressant än det varit på länge. Intresset för Grekland och Kroatien ökar tillsammans med nya barnklubbar, träningsresor och att kunna resa från mindre orter runtom i Sverige.

För varje år som går blir önskemålen och kraven från oss resenärer högre och högre. Det, tillsammans med att fler väljer att resa på egen hand, har gjort att charterarrangörerna fått lägga i högsta växeln och ta fram det allra bästa som är så skräddarsytt som möjligt. Du kan idag få din resa precis som du vill ha den, oavsett om du vill träna hårt, slappa i solstolen, lyxa till det på spa, njuta med familjen eller fly barnfamiljer på ett vuxenhotell. Valet är ditt. Här presenterar vi sommarens hetaste charternyheter.

Grekland fortfarande hett - nu med nya öar

Ving är en arrangör som märkt av det växande intresset för Grekland. Förra året satsade de på Mykonos, Syros, Lesbos, Symi och Alonissos och i år lockar de med fem nya grekiska resmål - Thassos, Kos, Kalymnos, Telendos och Ierapetra. Här kan du välja att bo i allt från små grekiska lägenhetshotell till hippa designhotell och fina familjeanläggningar. Även Apollo, som var en av de första med charterresor till Grekland, satsar stort på detta vackra land. De erbjuder flera öar som ingen annan arrangör har i sitt utbud. Några av dessa är Ios, Naxos och Antiparos. Alla öar är unika och vill du kombinera lata dagar på stranden med ett hett nattliv, eller ett stort restaurangutbud går det alldeles utmärkt. Du slipper dessutom tänka på båtbiljetter och annan transport, det löser de åt dig så att du kan koppla av på din semester. Även den mysiga hamnbyn Sivota går att boka hos Apollo. Med Fritidsresor kan du nu bo i Chania stad och i Amoudara på Kreta, samt Plimiri på Rhodos.
Läs mer och boka din charterresa till Grekland här.

Besök julkalenderns Kroatien

Det är nog ingen som missat att årets julkalender spelats in i Kroatien, närmare bestämt på ön Brac. Det är inte konstigt att de valt denna vackra plats då även resor till Kroatien ökat bland oss svenskar. Scandjet börjar flyga till Rieka/Krk i norra delen av Kroatien där några av landets vackraste stränder finns. Dessutom satsar de stort på den makalöst vackra ön Lošinj och staden Opatija som har arkitektur utöver det vanliga. Även Kroatienspecialisten utökar sitt utbud med bland annat nyheten Omis, i närheten av Split. Dessutom har de ett ännu större utbud av hotell och lägenheter i de mest populära destinationerna i Kroatien: Makarska Rivieran, Vodice och Brac. Även Ving satsar på Kroatien med tre nya resmål - Podgora, Tucepi och Trogir. Fritidsresor stoltserar med nio nya resmål; Baska Voda, Brac, Brela, Hvar, Igrane, Makarska, Podgora, Split och Tucepi.
Läs mer och boka din charterresa till Kroatien här.

Spanien, Turkiet och Albanien - nygamla favoriter

Solresor storsatsar på Marbella som ligger på spanska solkusten och som har ett solsäkert klimat, andalusisk atmosfär och fina golfbanor. Här bor du fint med tre fantastiska utflykter inkluderade, bland annat till Granada. Flera av charterarrangörerna satsar på trendiga Mallorca, Ving har till exempel börjat med resor till nyheten Sa Coma på öns östkust. Apollo börjar med en medelhavskryssning som utgår från Mallorca. De fortsätter även sin satsning på Sarana i Albanien, eftersom det gick så bra förra året. Detur kortar ner transfertiden från Antalya till Alanya genom att flyga till Gazipasa istället. Perfekt för barnfamiljerna. Fritidsresors nyheter i Turkiet är Ortakent och Turunç. Airtours väljer att satsa på Belek i Turkiet samt Malagaområdet i Spanien. Turkietresor erbjuder 15 nya hotell i sitt program.
Lär mer och boka din resa till Spanien, Turkiet och Albanien här.

Italien med Sardinien och Kalabrien kommer starkt

Fritidsresor har märkt att efterfrågan på Italien ökat och har därför öppnat Blue Village Baia Di Conte som blir den första skandinaviska familjeanläggningen med barnklubbar i Italien. Antalet platser till Sardinien har fördubblats på två år och 1 500 extraplatser har satts in enbart i sommar. Solresor har en intressant rundresa som går utanför de vanliga turiststråken. Här blir det avsmakning av lokala specialiteter och besök hos lokalbefolkningen. Övernattning sker bland annat på lantgård, där maten som serveras är närproducerad.
Lär mer och boka din resa till Italien här.

Träningsresor ännu hetare

I takt med att vi svenskar lägger mer fokus och energi på träning och sund mat väljer i stort sett alla charterarrangörer att uppmuntra det här hälsosamma tänket genom att storsatsa på träningsresor. Solresors nyhet Pro Fitness går till Side i Turkiet, och här fokuserar man mest på dig som tränat en längre tid och som kanske jobbar som instruktör. Apollo utökar med femstjärniga Cavo Spada Deluxe & Spa som ligger på populära Kreta, här finns allt för dig som gillar att vara sund. Detur satsar på träningsresor till Turkiet, deras anläggning ligger mellan Antalya och Kemer och erbjuder allt från yoga till löpskolor och boot camp. Fritidsresor har öppnat ett nytt Magic Life, aktivitetshotell, på Rhodos som också ser väldigt fint ut.
Läs mer och boka din träningsresa här.

För familjen - ny barnklubb och mjukglass i minibaren

Oavsett om ni har en liten eller stor familj finns det nyheter som passar. De flesta arrangörerna har rabatter för dig som är ensam vuxen och reser med barn, i vissa fall betalar barnen bara halva priset. Årets stora nyhet hos Apollo är att barnklubbarna med Polly och Mino blir flera. Här finns allt; barnklubb, simskola och massor av sport och träning för hela familjen. Deras stora nyhet är Kipriotis Maris på Kos. Nazar satsar på familjen genom att erbjuda familjetransfer där du får en privattransport för endast 50 kronor extra per person, jämfört med en vanlig transfer. Dessutom erbjuder de “Side by Side” där du för en liten slant blir garanterad att du och ditt sällskap får rum max tre dörrar ifrån varandra. Som om inte det vore nog så har Nazar även satsat på laktosfri mjukglass och glass i minibaren med påfyllning varje dag. Turkietresor inför två nya koncept - lyx och Junior upp till 99 år. Den sistnämnda innebär att det finns hotell som erbjuder barnrabatter även för vuxna, ifall de sover i extrasäng.
Läs mer och boka din familjeresa här.

För par utan barn och för dig i mogen ålder

För dig som inte reser med barn och som önskar en avkopplande semester utan plask i poolen finns självklart också många spännande nyheter. Fritidsresor ligger i framkant och erbjuder ett exklusivt vuxenhotell på Cypern, ett ekohotell i Turkiet och ett hotell med extra lyxpaket på Rhodos. Detur gynnar dig som nått en mogen ålder och ger därför generösa seniorrabatter. Ving satsar på ännu ett Sunprimehotell, den här gången är det Cala d'Or på Mallorca som kan stoltsera med Sunprime Monsuau.
Läs mer och boka din vuxensemester här.

Fler avreseorter innebär kortare avstånd från värme och sol

I stort sett alla charterarrangörer har valt att fokusera på att erbjuda fler avreseorter i Sverige. Allt för att det ska bli enklare och mer bekvämt för dig som resenär. Detur var tidiga med att förstå detta behov och kan nu skryta med avresor från Göteborg, Borlänge, Köpenhamn, Luleå, Norrköping, Stockholm, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Visby, Västerås, Ängelholm och Östersund. Turkietresor flyger från Arlanda, Kristianstad, Västerås, Norrköping, Visby, Landvetter, Ängelholm, Malmö, Kristianstad och Ronneby.

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.