Sommarens charterresor 2009

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Det kan kännas avlägset men det är faktiskt dags att börja tänka på sommarens semester. Satsningarna inför 2009 ligger bland annat på Mallorca, Turkiet, Kroatien och Grekland. Här är sommarens charterutbud.

Det satsas friskt kring Medelhavet och sommarens nyheter inkluderar bland annat nya orter på Mallorca, seglingssemester i Turkiet och fler tågcharterdestinationer. Utbudet breddas även i Grekland och Kroatien.

Satsningar på Mallorca, Turkiet och Grekland

Mallorca är fortfarande populärt och Ving storsatsar med hela fem nyheter.

– Det här är orter för dem som vill uppleva en annan sida av ön och kanske kombinera solbadandet med vandringar och utflykter med hyrbilen, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Fritidsresor är störst på tågcharter och i sommar utökar de med tre nya badorter via tåg: Caorle i Italien, Piran i Slovenien och Umag i Kroatien. Dessutom spår de en Turkietsommar.

– I de tidiga bokningarna sticker Turkiet ut som nästa sommars vinnare, säger Bassam El Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Apollo har nya orter i bland annat Kroatien, Turkiet och på Kreta. Intresset för de grekiska öarna är stort och på Apollo pratar man om en Mamma Mia-effekt:

– Det är tydligt att många inspirerats av Mamma Mia när de väljer vart sommarresan 2009 ska gå. Skiathos och Skopelos där Mamma Mia spelade in är ett av våra allra mest välbokade resmål den kommande sommaren. Hela den grekiska övärlden ser ut att få en extra skjuts av filmen som får många att längta lite extra till Grekland, speciellt till Greklands små öar, säger Apollos informationschef Kajsa Moström .


Hit går sommarens charterresor


Azorerna Solresor
Bulgarien Apollo, Fritidsresor, Ving
Cypern Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor, Ticket Selection
Egypten Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor
Frankrike (Korsika) Langley
Grekland Apollo, Fritidsresor, Langley, Nazar, Ving, Solresor, Ticket Selection
Italien Fritidsresor, Ving, Solresor
Kroatien Fritidsresor, Apollo, Ving, Solresor
Maldiverna Fritidsresor
Malta Solresor
Mauritius Ving
Montenegro Apollo, Solresor
Portugal Fritidsresor, Ving, Solresor
Slovenien Fritidsresor
Spanien Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor, Ticket Selection
Thailand Apollo, Fritidsresor, Ving
Tunisien Apollo, Detur, Fritidsresor, Ving
Turkiet Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar, Ving, Solresor, Ticket Selection, Turkietresor
Ungern Ving
USA Fritidsresor
Venezuela Fritidsresor
Österrike Ving

I listan återfinns sommarsäsongens charterresor med Apollo, Detur, Fritidsresor, Langley, Nazar, Ving, Solresor, Ticket Selection och Turkietresor. Resebolagens rundturer och flexibla resor är ej inkluderade.

Få en överblick på Reseguiden.se – sök och jämför charterresor här