Sommarens alla resor till Kreta

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: sofieja, medlem sedan 2009
Kreta utsågs nyligen till Greklands bästa ö av Reseguidens medlemmar för andra året i rad. Vi guidar dig till Kretas många semesterorter.

Kreta är Greklands största ö. Läget långt söderut i Medelhavet ger Kreta en extra lång sommarsäsong, med medeltemperaturer på mellan 20-30 grader från april och ända till november. Här hittar du ett stort utbud av semesterorter; allt från små, genuina byar till större städer.

Semesterorter sommaren 2010


Chaniakusten

Området på och omkring Chaniakusten, på nordvästra Kreta, utgör den största och mest populära turistorten på ön. Här ligger semesterbyarna som ett pärlband. Huvudorten Chania stad har smeknamnet Österns Venedig på grund av sin vackra venetianska hamn.

Åk till:

Kalives (Ving, Solresor)
Chania (Apollo, Fritidsresor, Solresor, Nazar)
Kato Daratso (Ving, Solresor)
Nea Chora (Fritidsresor)
Agii Apostoli (Apollo, Fritidsresor, Solresor)
Kato Stalos & Pano Stalos (Apollo, Ving, Solresor)
Agia Marina (Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor)
Kalamaki (Fritidsresor, Ving, Solresor)
Platanias (Apollo, Fritidsresor, Ving, )
Maleme (Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor)
Gerani (Ving)
Kolymbari (Apollo, Fritidsresor, Ving, Solresor)
Kissamos (Apollo)
Analipsis (Apollo)

Omkring Rethymnon

Vid den charmiga, sjudande staden Rethymnon breder den 12 kilometer långa, välskötta stranden sig österut. Här finns ett rikt, genuint vardagsliv och en lång historia.

Åk till:

Retymnon stad (Apollo, Fritidsresor, Ving, Nazar)
Retymnon kust (Apollo)

Omkring Heraklion

I huvudorten Heraklion hittar du fart och fläkt både på dagen och natten. Här finns alla nöjen som du förväntar dig i en storstad, samt närhet till härliga små badorter och kulturella minnesmärken som lämningarna av den antika staden Knossos.

Åk till:

Fodele (Nazar)
Agia Pelagia & Amoudara (Apollo)

Omkring Hersonissos

Hersonissos är en trogen semesterfavorit på Kreta. Här trivs alla som gillar att ha ett stort utbud av aktiviteter, strandliv, shopping och restauranger. Från Hersonissos är det tre mil till storstaden Heraklion.

Åk till:

Hersonissos (Apollo, Ving,)
Analipsi & Anissaras (Apollo, Fritidsresor)

Omkring Agios Nikolaos

Beläget i den vackra Mirabellobukten ligger charmiga Agia Nikolaos. Här hittar du sandstränder mitt i centrum, men de bästa baden ligger lite utanför staden. Orten är känd för sin genuina atmosfär och sköna stämning. Hit åker du när du bara vill slappa och njuta livet.

Åk till:

Agios Nikolaos (Apollo, Ving)
Elounda (Apollo)

Fler orter:

Almyrida & Kalives (Apollo, Langley)
Georgioupolis (Apollo, Fritidsresor)
Elounda (Apollo)
Bali (Ving)
Makriyalos (Ving)

Läs också:
{{rg_link arrow=“1” url="http://www.reseguiden.se/forum/resor/kreta-i-bil-fran-vast-till-ost-3167“ link=”Kreta i bil från väst till öst.“ description=”Reseguidens medlem Gerd återupptäckte Kreta."}}

{{rg_link arrow=“1” article_id=“1418” link=“Kreta är populärast – igen.” description=“Reseguidens medlemmar väljer ön till favorit för andra året i rad.”}}

{{rg_link arrow=“1” article_id=“1643” link=“Våra grekiska favoritöar.” description="Kreta, Rhodos, Santorini, Samos och Korfu är bäst när Reseguidens medlemmar får tycka till."}}

Mer Grekland.

Sista minuten till Grekland

Charterresor till Kreta

Om Kreta Grekland

Greklands största ö är Kreta som har något för alla. De flesta skandinavier bor i någon av semesterorterna på Chaniakusten med sina många sandstränder. Kreta bjuder också på fantastiska naturupplevelser, vingårdar, vandringsturer och shopping.
Matupplevelser
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Romantiskt
Sandstrand
Shopping
26°
Klimat i september
26°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm