Sommarens alla resor till Grekland

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: stine, medlem sedan 2011
Foto: stine, medlem sedan 2011
Grekland har många vackra destinationer och öar. Men beroende på vad du vill få ut av semestern så passar somliga bättre för dig än andra. Här är en stor översikt som hjälper dig att hitta rätt resa.

Grekland är en gammal kärlek som aldrig rostar. Men det är smart att välja rätt ö. Här är alla resor till Grekland i sommar.

Smidigt och lugnt för barnfamiljen

När man reser med barn är ofta direktflyg och en kort transferresa från flygplatsen att föredra. Om du reser med barn passar följande öar perfekt: Kreta, Samos, Rhodos, Korfu, Karpathos, Lesbos, Zakynthos, Skiathos, Thassos, Naxos, Ammoudia.

Kreta
Den grekiska favoriten som aldrig slutar att imponera. Barnfamiljer trivs extra bra på den västra sidan, i områden som Platanias, Gerani, Agia Marina, Agii Apostoli, Georgiopolis, Kalives og Almirida.
Hit reiser du med Fritidsresor, Ving, Apollo, Nazar, Langley och Solresor.

Samos
Samos passar perfekt för barnfamiljen som vill ha en lite äventyrligare semester. Här hittar du inte de stora charterkomplexen med vattenparker. I stället badar ni på den långgrunda stranden i byn Votsalakia. Hit reser du med Fritidsresor, Ving och Apollo.

Naxos
Det här är en av Greklands vackraste öar. Här finns hittar du vykortens vitkalkade hus med blå fönsterluckor och bor du i samhället Naxos finns här en riktigt fin sandstrand. För att komma hit flyger du först till Santorini och tar sedan båt. Båtturen tar cirka två och en halv timme. Hit reser du med Apollo.

Romantiska öar för två

Om du reser som par är det skönt om det finns många restauranger att välja mellan, shopping och uteliv. Grekland har allt det här, och som passar par i alla åldrar. För en romantisk semester: Kreta, Samos, Kefalonia, Patmos, Kalymnos, Parga, Lefkas, Santorini, Skiathos, Thassos, Athen, Naxos, Symi, Paris och Skoplos.

Parga
Det här är ett samhälle på Greklands västra kust och kanske det mest romantiska resmålet i landet. Staden ligger som en amfiteater över havet, och mitt i staden finns två fina stränder. Hit reser du med Apollo och Ving.

Santorini
Många reser till Santorini på sin smekmånad. Se solnedgången från Oia, en upplevelse som i sig är värd en resa. Här finns svarta lavastränder. Sanden kan bli väldigt varm när solen steker på, så ta med strandskor. De flesta hotell har även pool. Du reser hit med Ving och Apollo.

Patmos
Det här är ett stilla och lugnt resmål där du och din partner har tid att njuta av varandra och de vackra omgivningarna. Efter en god middag kan man ta en promenad i hamnen och titta på alla lyxyachter som lagt till för natten. Res hit med Fritidsresor och Apollo.

Partypinglorna och kungen i baren

I Greklands ö-värld kan du dansa hela natten om du vill. Här gör du det bäst: Kreta, Rhodos, Kos, Skiathos, Zakynthos og Ios.

Ios
Ön har fantastiska stränder med kristallklart vatten och byar med vitkalkade hus. Men det som lockar massorna är det sorliga nöjeslivet som pågår natt som dag. Apollo har resor hit.

Kreta
För partygänget som vill åka till Kreta, är det Hersonissos som gäller. Ungdomar från hela Skandinavien strömmar hit under sommarmånaderna. Det finns en lång bargata där ställena är öppna tills solen går upp. När den gjort det går man till vattenparken Star Beach. Du reser hit med Ving eller Apollo.

Rhodos
Rhodos stad är ett lysande alternativ för de festsugna. Här finns ett stort utbud av barer och nattklubbar. Hit åker ungdomar från hela Skandinavien för att parta hela natten. Mitt i staden ligger en stor och fin strand där man kan sola och slappa på dagarna. Fritidsresor, Ving, Apollo och Solresor har resor hit.

Äventyraren

För dig som vill komma bort från turiststråken finns det många fina ställen i Grekland. För att slippa möta din granne på restaurangen har du här flera bra alternativ: Kefalonia, Mitikas, Paleros, Telendos, Kalymnos, Tilos, Pilion, Patmos, Antiparos, Symi, Amorgos och Skopelos.

Telendos
Här finns bara ett hotell. Ön är bilfri och det finns inga asfalterade vägar. Det är ett perfekt resmål för dig som tycker om att gå på långa promenader med fin utsikt. Ät en god middag på en taverna i en liten mysig by och besök den lokala marknaden. Mer genuiunt grekiskt än så här blir det inte! Ving har resor hit.

Kefalonia
Trots att Kefalonia är en relativt stor ö och att det finns massor av fantastiskt vackra stränder, så har den stora turistmassan inte hittat hit. Bo i sköna byar och ta kvällspromenader i hamnen. Du reser hit med Fritidsresor eller Apollo.

Symi
Symi är en ö med bara 2500 invånare. Ön får många dagsturister från Rhodos men på kvällen får man ha ön nästan helt för sig själv. Ät en god middag i hamnen med utsikt över havet och pastellfärgade hus. Apollo har resor hit.

Hitta billiga resor till Grekland här.

Charter till Grekland

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.