Sommarens 5 hetaste festivaler

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Jens Dige/Rockphoto
Foto: challe_carlos, medlem sedan 2006
Sommaren närmar sig med stormsteg, och med den också festivalernas högsäsong. Det börjar bli hög tid att planera in sommarens musikfester. Vi ger dig en snabb överblick av fem heta festivaler i Norden.

På festival får du mycket musik för pengarna och stämningen är en upplevelse i sig. Vi har tittat närmare på fem av Nordens festivaler i sommar – hitta din favorit nedan.

Sweden Rock 9-12 juni

Den stora hårdrocksfesten i Sölvesborg är bland de första ut i festivalsommaren 2010. Bland de stora bokningarna i år finns bland annat Guns n' Roses, Aerosmith och Billy Idol. På hemsidan kan man läsa att fyradagars-biljetterna redan är slutsålda, kvar finns ett fåtal tredagarsbiljetter för 2290 kronor, samt endagars.

Peace & Love 28 juni - 3 juli

Borlänge bjuder in till en festival som varar i hela sex dagar och där det förutom musik också bjuds på bland annat debatt, diskussion och workshops. Årets upplaga har tema frihet och musikspektrat är brett med artister och band som Jay-Z, Kent, Lily Allen, The Kooks, Julian Casablancas och Patti Smith. Festivalpasset kostar 1495 kronor och 150 kronor tillkommer för camping.

Roskildefestivalen 1-4 juli

Festivalgiganten Roskilde har lockat besökare sedan början av 70-talet och här finns ofta något för alla smaker och åldersgrupper. I år gästar bland annat Prince, Jack Johnson, Patti Smith, Vampire Weekend, Kings of Convenience och många fler. Området öppnar den 26 juni och biljetten kostar 1675 danska kronor.

Arvikafestivalen 15-17 juli

I mitten av juli är det traditionsenligt dags för festival i de värmländska skogarna. I år får lilla Arvika besök av inga mindre än Babyshambles, Regina Spektor, Kent, Timo Räisänen, In Flames och många fler. Festivalens tre dagar kostar 1195 kronor, och då är camping inkluderat.

Way out West 12-14 augusti

Festivalen mitt i Göteborg har ofta visat sig ligga i framkant med aktuella band och artister. Här kan du glömma allt vad camping heter och istället avsluta kvällen på klubb. Bland årets bokningar hittar ni bland annat Girls, The xx, Lykke Li, Jens Lekman, Miike Snow och Jónsi. Festivalen drar igång i redan på torsdagen med klubbar och festivalbiljetten kostar 1345 kronor.

Psst! Vill du bara besöka en festival över dagen? Många släpper endagsbiljetter när det närmar sig! Håll utkik på respektive hemsida.

Festivalinfo.se har koll på sommarens festivaler.

Hitta ditt hotell

Sök hotell för ditt festivaldatum här. Ta dig till festivalen: Jämför hyrbilar här. Mer om festivalerna här:Sweden RockPeace & LoveRoskildefestivalenArvikafestivalenWay out West

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21