Sofie brinner för backpacking

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: thegogodoll, medlem sedan 2008
Foto: thegogodoll, medlem sedan 2008
Sofie älskar att backpacka, men hon och kompisen Pernilla saknade ofta en bra handbok. Nu har de själva tagit saken i egna händer och skrivit en bok för backpackers.

Sofie, eller Thegogodoll som hon heter på Reseguiden, gjorde sin första resa som backpacker för fyra år sedan. Idag ser hon hela världen som sitt hem och är alltid sugen på att dra iväg igen. Något hon och kompisen Pernilla tyckte saknades var en bra handbok för backpackers – nu har de skrivit en egen, tillsammans med ett trettiotal andra backpackers.

Friheten med backpacking är oslagbar

Sofies medskribent Pernilla befinner sig just nu på en motorcykel någonstans i Vietnam, men vi har fått en pratstund med Sofie om att resa med ryggsäck och hur idén om en bok dök upp.

Vad är det som är så bra med backpacking?
– Friheten att själv kunna välja vad du vill uppleva, se, göra och lägga tiden på, menar Sofie. Dessutom är backpacking det mest ekonomiska alternativet och du kan vara på resande fot en mycket längre tid, fortsätter hon.

Hur fick ni idén att skriva en bok?
– Idén till boken kom upp då vi själva satt på nätets alla reseforum och communitys och letade svar på våra frågor. Som newbie har man massor med funderingar och det hade även vi, berättar Sofie. En handbok i backpacking hade varit bra att ha till hands i många lägen, menar hon.

Nu har hon tillsammans med kompisen Pernilla tagit saken i egna händer och givit ut “Backpackingboken” på det egna förlaget Berner Trading.

– Vi ville få boken så äkta som möjligt och därför är den skriven av totalt ett trettiotal backpackers. Allt kommer från oss själva, även bilderna i boken, berättar Sofie.

Sofies oumbärliga tips för backpackers

1. Fundera över vad det är du vill ha ut av din resa. Bilda dig din egen uppfattning, en persons paradis kan vara en annans gyttjepöl och tvärtom. Våga gå din egen väg, det är din resa.
2.Lev snålt så får du uppleva mer.
3. Visa respekt - både för lokalbefolkningen och deras djur och natur!

Psst! “Backpackingboken” av Sofie Berner och Pernilla Björkman Engström finns att köpa i handeln och på backpacka.nu.