Snart kan det kosta att kissa...

Maria
Medlem sedan 2007

Snart kan det löna sig att hålla sig under flygresan. Ryanair överväger att ta betalt för toalettbesök ombord på sina flygningar.

Flygbolagets aprilskämt förra året ser ut att bli allvar. Så här kunde man läsa i ett pressmeddelandet från dåvarande Nordenchef för Ryanair:

Förboka toalettbesök på nätet

”Ryanair, Europas ledande lågprisflygbolag, meddelar att man från och med 1 april inför en avgift på flygplanstoaletterna. Ryanair kommer så småningom att erbjuda möjlighet att på nätet förboka plats på toaletten, och för regelbundna passagerare kommer det att finnas klippkort.”

– En sak som vi har tittat på tidigare och som vi undersöker nu igen, är att montera myntautomater på toalettdörrarna, sade O'Leary till BBC.

Priset för ett toalettbesök ska kosta drygt ett pund, eller cirka 13 svenska kronor.

Stänger ner alla check-in diskar

Förra veckan meddelade Ryanair att de även vill stänga ner alla check-in-diskar på flygplatserna så att passagerarna nu måste checka in via internet istället.

– Vi håller på att hitta vägar att höja godtyckliga intäkter så att vi kan fortsätta sänka kostnaderna för flygresorna, sade O'Leary.

Diskussionen om toalettbesöken diskuteras internt hos Ryanair

Stephen McNamara, kommunikationschef på Ryanair, skriver i ett pressemddelande att ärendet med att ta betald för toalettbesök har diskuterats internt men att det än så länge inte finns några konkreta planer.

–Alla våra passagerare använder inte toaletterna men dem som gör det skulle kunna minska flygkostnaderna för samtliga, skriver han.

Han påpekar att resande med andra transportmedel som tåg och buss redan är vana vid att betala för toalettbesöken.

– Fast å andra sidan kanske detta bara var ett skämt från O'Learys sida, skriver Stephen McNamara.