Smygstarta julen i Köpenhamn

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Tivoli
Bild: Dreamstime
Bild: Dreamstime
Danmarks huvudstad Köpenhamn är så mycket mer än en stad, det är en känsla och en alldeles speciell stämning. Planera in ett besök till Köpenhamn innan jul och missa inte ljusen och marknaden på Tivoli.

Shoppa julklapparna i Köpenhamn

Här finns shopping för alla smaker och det är lätt att shoppa för mycket. De exklusiva kedjorna blandas med alternativa märken och second hand. Köpenhamn är även stor på designfronten.

Ströget
Längs paradgatan finns många stora butikskedjor representerade såsom HM, Esprit och United Colours of Benetton. Missa inte det stora varuhuset Illum halvvägs ned för gatan, vid Amagertorv.

Kompagnisträdet och Laedersträdet
Denna gatan kallas i folkmun bara Strädet och här finns många mysiga caféer och butiker, bara ett stenkast från Ströget. Bland i de vackra husen hittar du många ovanliga butiker.

Kronprinsensgade
Gatan anses ofta vara pulsådern i Köpenhamns shoppingvärld och området är populärt bland stadens shopaholics. Missa inte den retro-coola klädbutiken Flying A där vintage blandas med nytt på Kronprinsensgade 5.

Jul på Tivoli

I mitten av november genomgår det välkända nöjesfältet Tivoli en förändring och blir alla julälskares mecka. Sötsaker, konsthantverk och varma drycker är bara lite av allt det som säljs på den välkända marknaden. Öppet dagligen mellan den 13 november och 30 december fram till klockan 22 eller 23 beroende på veckodag. Besök Tivoli på kvällen för att se de vackra ljusen.

Mangautställning på Lousiana Museum of Modern Art

Om du känner för en utflykt från staden och gillar modern konst ska du passa på att besöka museet Louisiana. Det går perfekt att kombinera med hemresan, om man kommer med bil från Sverige. Det ligger nämligen 3,5 mil norr om Köpenhamn nära Helsingör, och du kan också ta tåget.

Just nu pågår bland annat den spännande utställningen Manga! Japanska bilder, för alla som fascinerats eller är nyfikna på det seriefenomenet och konstformen Manga från Japan.

Allt om Köpenhamn – hotell och medlemsinspiration samlat på ett ställe.

Sponsrade erbjudanden:

Hotell i Köpenhamn

Köpenhamn Nordsjälland, Danmark

17°
Klimat i september
Danska smörrebröd
2 / 20
Kall öl i solen
4 / 20
Vårsol på Grå Brödre Torv
5 / 20
Den lille havefruen med den danska flaggan i sikt
7 / 20
Soluna och Frederik
8 / 20
Vårsolen på Gråbrødre Torv
9 / 20
Carlsbergs besökscenter.
10 / 20
Kongelige Livgarde
12 / 20
Vackra hus i Köpenhamn
14 / 20
Vor Frue-kyrkan.
17 / 20
En kväll på tivoli
18 / 20