Smakfyllda nöjen i New York

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ellinor, medlem sedan 2007
New York är en städernas stad och utbudet för den som vill äta och dricka gott är enormt. Här kommer fem pärlor i staden som aldrig sover.

Bara Manhattan är stort som en stad i sig och det finns ingen som helst risk att bli uttråkad. Här kan du utan problem hitta ett lunchställe, kafé eller en restaurang för kvällen – i alla prisklasser och smaker.

Spännande restaurangutbud och några favoriter

Det är svårt att inte bli exalterad över det stora antalet schysta restauranger i New York och i synnerhet på Manhattan. Här är redaktionens fem favoriter:

1. Boqueria – tapas i trendig miljö
När du kliver in på Boqueria i Soho känns det lite som att kliva in på en trendig tapasrestaurang i Barcelona. Inredningen är stilren och det passar lika bra att stanna till på lunch, som en kaffe eller en riktig tapasfrossa på kvällen. Tapas kan du få serverat hela dagen och fram till fem severeras även lunch.
Var: 171 Spring Street, Soho

2. Buddakan – en cool middagsupplevelse
Bakom den anonyma dörren på Ninth Avenue hittar du en asiatisk restaurang som du troligen sent kommer glömma. Med plats för både stora och små sällskap är Buddakan pampigt och mysigt på samma gång. Det känns mer klubb än en finrestaurang, men atmosfären är skön och maten riktigt god. Rätterna lämpar sig väl för att ta in flera olika till bordet och dela, och det finns gott om alternativ på menyn. Restaurangen verkar vara omåttligt populär och troligen har medverkan i filmen om Sex and the City-gänget något med det att göra. Att boka bord är ett måste. Kom gärna tidigt och ta en drink i baren!
Var: 75 Ninth Avenue, Meatpacking District

3. Le bateau Ivre – ett stycke Paris mitt på Manhattan
Charmig fransk restaurang och vinbar, med mycket skaldjur, fisk och andra godsaker på menyn. Stämningen är intim och det känns faktiskt som ett Paris mitt på Manhattan. Skaldjursälskare kommer inte att bli besvikna på musslorna i vittvin med schalottenlök och grädde. Restaurangen kan stoltsera med 250 sorters vin som alla kan serveras per glas. Var beredd på att vänta en liten stund på ett bord om du inte har reserverat.
Var: 230 East 51st Street, Midtown East

4. The Modern – konst och mat i ett
The Modern ligger som namnet antyder i samma byggnad som Moma, det moderna konstmuseet. Här kan du med utsikt över skulpturträdgården avnjuta lunch eller middag. För den konstintresserade är det även ett måste att gå in på själva muséet. Café 2 på andra våningen har bland annat underbara bruschettas, perfekta för en lätt lunch. Missa inte heller en sväng förbi butiken på entréplan som har ett stort utbud av böcker. Butiken kan liksom The Modern besökas utifrån, men för Café 2 krävs att du betalat inträde.
Var: 11 West 53 Street, Midtown

5. Max Brenner – himmelriket för chokladälskare
Här går allt i chokladens tecken och det är ett paradis för alla gottegrisar. På menyn finns våfflor och pannkakor med glass, grädde och smält choklad. Eller varför inte choklad-fondue, varma kakor eller tryffel. Dessutom ljuvlig varm choklad (den mörka med marshmallows rekommenderas varmt). Stanna till för en fikapaus du sent kommer att glömma! Här kan du också äta lunch eller middag, men det är sötsakerna som lockar.
Var: 841 Broadway, nära Union Square

Tips!Opentable kan du lätt och smidigt boka bord till många restauranger och även läsa omdömen från gäster.

Nyfiken på New York? Läs mer här

Hitta flyg till New York från

Läs mer och kika på menyer:BoqueriaBuddakanLe Bateau IvreThe ModernMax Brenner

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53