Skönhet bakom varje hörn

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: texas, medlem sedan 2006
Foto: tj, medlem sedan 2006
Foto: missx, medlem sedan 2006
Foto: dirigo, medlem sedan 2006
Romantik, kultur och cuisine – Paris räknas av många som den europeiska kulturens vagga. Här har man aldrig nöjt sig med lagom, varken när det gäller vackra bygnader, storslagna monument eller den hängivna vinkulturen.

I Paris förenas den europeiska elitens historia med vardagstrivialiteterna i små trånga gränder; den pampiga skönheten i Versaille blandas med charmen på marknaden på Rue Mouffetard. Kombinationen har visat sig vara ett vinnande koncept.

Men hur hittar man den rätta känslan på världens mest besökta resmål?

– Man har ju alltid blivit matad med bilden av att Paris ska vara så fantastiskt vackert och enastående, speciellt på våren. Och vet ni vad, det är faktiskt sant!

Reseguidens medlem Missx gjorde sin första resa till Paris i maj i år. Med tre nätter i Paris kännde hon att tiden måste planeras väl.

– Mitt bästa tips är att kika runt på nätet eller i guideböcker och komma fram till tre-fyra saker man vill göra. Mina val blev Eiffeltornet (se det helst när mörkret faller på), den vita kyrkan Sacre Coeur, Jim Morrisons grav på Pere LaChaise, och att strosa runt i Paris och njuta av att bara vara.

Hon bodde på ett hotell vid stationen Republique.
– Att åka med metron var inga problem. Köp gärna en “carnet” med tio biljetter, billigt och enkelt. Linjenätet är inte svårt att förstå sig på och det enda du behöver veta är att ”sortie” är utgång.

Hennes tips på plats är att försök prata lite franska.
– Gå inte på myten om att fransmännen är otrevligast i Europa. Försöker man prata lite franska, i alla fall “bonjour” och “merci”, så är fransmännen mycket trevliga. I alla fall var det min erfarenhet.

–Men det viktigaste av allt; glöm inte att njuta av skönheten som finns bakom varje hörn i Paris, avslutar hon.
Medlemmarna tipsar:

Resepiraterna tipsar om <a href=http://www.fattirebiketoursparis.com>fattirebiketoursparis.com</a>
– Garanterat en supertrevlig cykeltur med alla sevärdigheter och mycket kunnig guidning, gör den så fort ni kommer dit, du kommer INTE ångra dig!!

Busylizzy tipsar om parisinfo.com
– Om det är guideade visningar av museum och andra sevärdheter du är ute efter, så skall du gå in här. Välj engelsk version och klick dig in på platserna du vill besöka.

Läs hela diskussionen här.

Lasarita tipsar om disneylandparis.com
– Jag jobbade där för några år sen och de billigaste hotellen som Disney har på promenadavstånd till parken heter Santa Fe och Cheyenne. Om ni bara ska vara i parken några dagar är det bäst att bo där för det tar ändå nästan 50 minuter att åka ut dit med tåget från centrala Paris. Annars finns det vanliga hotell lite längre bort men all info finns på deras hemsida.

Läs hela diskussionen här.


Hitta resan till Paris

FlygHotell från 3 stjärner