Skönaste hotellen i sommar

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: The Lodge
Bild: Högbonden
Bild: Kullagårdens Wärdshus
Nu är Sverige som vackrast. Våren och sommaren lockar till semester på hemmaplan och det finns mycket att uppleva från norr till söder. Här är fem hotell som har det lilla extra.

Det finns massor att göra i vårt avlånga land på sommaren. Vi har valt ut några speciella hotell som passar olika behov och önskemål. Vi har boenden för lyxliv i Skåne, för dig som kombinera storstad och skärgård i Stockholm eller komma närmare naturen vid Höga kusten.

The american way på The Lodge

Är jag i Skåne eller Amerika? Det här är ett prisbelönat hotell som är byggt i New England-stil samt med inspiration från den typ av lodger som finns i Klippiga bergen. Hotellet ligger vackert på Romelåsen med stor veranda, inbjudande loungedel med öppen spis, rustika möbler och gjutjärnskaminer. Det finns tolv rum, varav en stor svit. I mindre hus finns ytterligare nio rum. Här finns även spa och en mysig restaurang.

Mitt i havet på Utpost Hållö

Hållö är en ö ungefär 25 minuter med båt från Smögen i Bohuslän. Den karga granitön har fantastiska bad och är en unik naturupplevelse på många sätt. Vandrarhemmet Utpost Hållö är, förutom den för ön karaktäristiska fyren, den enda bebyggelsen på ön. Här finns enkla men trevliga flerbäddsrum som passar perfekt för familjen. I verksamheten finns även ett café.

Vandrarhemmet har öppet från 1 april till 30 november. Du tar dig hit med båt som går regelbundet från gästhamnen i Kungshamn och Smögen.

Snyggt i Stockholms skärgård

Sands hotell ligger i Sandhamn i Stockholms skärgård. Det är egentligen en konferensanläggning, men under perioden midsommar till 6 augusti och vissa helger under övriga året, är hotellet även öppet för privatpersoner. Snyggt och läckert, utan att vara snobbigt. För att ta sig till Sandhamn krävs det båt. På sommaren kan du åka från Strandvägen i Stockholm, annars får du ta dig till Stavsnäs, som har avgångar varje dag under hela året.

Kullagårdens Wärdshus

Värdshuset ligger beläget i naturreservatet uppe på Kullaberg utanför Mölle i nordvästra Skåne. Eftersom värdshuset ligger 50 meter från områdets vackra golfbana är många av anläggningens gäster golfare, men här finns mycket att göra för de som bara älskar att strosa om kring i vacker natur – här finns dramatiska klippor som stupar ner i havet. På klipporna finns bra klättring och nedanför finns fina dyk.

På en klippa på Höga kusten

Högbondens vandrarhem ligger längst ut på en klippa på ön med samma namn, mellan Härnösand och Örnsköldsvik. Hela ön är ett naturreservat och här kan du möta Sveriges natur när den är som bäst. Det finns ingen lyx i form av många faciliteter, tvärtom. Istället består lyxen av att du bor med milslång utsikt över Bottenviken. Stigen upp till vandrarhemmet är brant så du bär helst din packning i ryggsäck. Rummen är fina men enkla och toalett finns i form av utedass. Det finns ingen affär på ön så du behöver handla innan du åker hit. Det är öppet mellan maj till oktober och du kommer hit med båt från Barsta med Höga kusten-båtarna.


Psst! Här kan du läsa mer om hotellen

The Lodge
Utpost Hållö
Sand Hotell
Kullagårdens Wärdshus
Högbonden

Hitta billiga resor till Sverige här.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21