Skidresorna är här

Maria
Medlem sedan 2007

För dig som tycker att sommaren är en enda lång lågsäsong med dåliga snöförhållanden – snart är väntan över. Nu är vintersäsongen 08/09 runt hörnet.

Även om snön känns långt borta börjar det bli dags att boka vinterns skidresa. Skidreseföretagen börjar släppa sina kataloger och introducerar årets nyheter. Trenden i branschen visar också att fler väljer att boka sina skidresor allt tidigare.

– Lågkonjunkturen påverkar inte semesterplanerna för vinterhalvåret, säger Peter Johnson, Vd på STS Alpresor och Sportresor.

– Till viss del kan den trenden ha att göra med de förbättrade boka tidigt rabatterna men många av våra resenärer vet också vad de vill ha och vart de vill åka. Därför bokas skidresan redan nu, innan de tar slut.

Madonna, glaciärer och norsk off pist med mera

Sveriges största skidarrangör, STS Alpresor, utökar sitt breda utbud i Alperna med italienska Madonna di Campiglio som årets skidnyhet. På över 1500 meters höjd över havet i de mäktiga Dolomiterna ligger den mysiga bergsbyn där Ingmar Stenmark vann sin första världscupseger 1974.

Lion Alpin som blivit uppköpt av danska Højmark, satsar stort på Italien och Österrike med fyra italienska och sex nya österrikiska orter på menyn. Bland annat återupplivar de den klassiska 80-talsfavoriten Zell am See med glaciärskidåkning på Kaprun inkluderat i liftkortet.

Langley behåller sitt breda utbud i Frankrike och Kanada samt introducerar en av årets ögonbrynshöjare – helikopterskidåkning på Grönland. Här erbjuds skidåkning i en region på östsidan av ön, Tasiilaq, strax intill polcirkeln.

Sportresor, som numera är en del av STS, erbjuder en bred alpmeny som i år utökas med legendariska Zermatt i Schweiz. Den mysiga och skönt bilfria bergsbyn ligger vid foten av vad många anser vara världens vackraste berg; Matterhorn.

Active Ski fortsätter att erbjuda riktig norsk off pist. Både Stranda nära Ålesund samt Narvik, med Skandinaviens största fallhöjd, återfinns bland vinterns skidresor.
Hitta mer info:
Schweiz
Frankrike
Italien
Österrike
Norge
Sverige
USA
Kanada

Sök i forumet:

skidresor
skidåkning

Sök bland paket:
skidresor
skidåkning